Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Plantipp introduceert twee nieuwe planten binnen de serie Encore

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Peter Jansen, woensdag 31 juli 2019
62 sec


Groen voor in iedere tuin: Green Fits All. Met dit thema stimuleert Plantarium deelnemers om zowel binnen als buiten de keten te zoeken naar mogelijkheden om groen een kans op groei te geven. Op Plantarium 2019 introduceert Plantipp twee nieuwe planten binnen de serie Encore;. Met een compacte en groenblijvende Rhododendron die niet alleen in de lente, maar ook in de herfst bloeit is dit een ideale plant voor borders en potten in iedere tuin.


Een Rhododendron die niet alleen in de lente, maar ook in de herfst bloeit. De Rhododendron Encore; serie is het levenswerk van Mr. Robert E. 'Buddy' Lee uit de Verenigde Staten. Op zijn 15e raakte hij gefascineerd door deze plant toen hij een bijbaantje bij een kwekerij had. Na zijn middelbare school begon hij in zijn eigen kas Rhododendron te verzamelen. Op een dag stuitte Buddy op een zeldzaam Taiwanese soort die een seizoen later bloeit. Deze planten ging hij kruisen met traditionele rassen die in de lente bloeien. Zijn doel: een Rhododendron die in meerdere seizoenen bloeit. Vele jaren en tienduizenden zaailingen later introduceerde hij zijn eerste Encore; ras in 1995. Inmiddels telt de collectie meer dan 30 rassen. Buddy is nog altijd zeer actief met het veredelen van zijn favoriete plant. De nieuwste Encores zijn, naast herbloeiend, ook beter bestand tegen felle zon en kou.

Op het Plantarium 2019 introduceert Plantipp in Europa twee nieuwe leden van de serie: Rhododendron Encore; Fire ('Roblez') en Encore; Sunburst ('Roblet'). Beide rassen zijn compact en groenblijvend met glossy, donker blad. Encore; Fire heeft vuurrode bloemen die de tuin laten knallen met kleur. Encore; Sunburst heeft een frisse uitstraling met haar zalmroze bloemen met een wit randje. Een ideale plant voor borders, potten en bijvriendelijke tuinen. Makkelijk in het onderhoud en...extra genieten door Encore;'s lange bloei!

www.plantipp.eu


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER