Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Het concept Kweeksmakelijk wordt exotisch uitgebreid

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Peter Jansen, vrijdag 2 augustus 2019
98 sec


Plantariumdeelnemer Plantport Boskoop Kweeksmakelijk laat mensen genieten van zelf gekweekte groente én exotische vruchten uit eigen tuin. Het concept Kweeksmakelijk is uitgebreid met een lijn exotische soorten die onder de naam Exotic Sensation's wordt verhandeld.

Plantport Boskoop Kweeksmakelijk

Plantport Boskoop kweekt onder de naam Kweeksmakelijk conceptmatig een groentelijn die de consument in staat stelt om - op een eenvoudige manier - zelf groente te kweken. Met dit concept wordt ingespeeld op de groeiende trend van het zelf doen. Zelf kweken en genieten van de natuur in de eigen tuin of op het balkon.

Sinds enkele jaren is het concept uitgebreid met een nieuwe lijn exotische soorten: Exotic Sensation's. Jan Kalkman van Plantport Kweeksmakelijk: 'De nieuwigheden waar wij ons op richten zijn exoten als de avocado, papaya, twee soorten passievrucht, de guave en de boomtomaat.' Onze lijn vormt een aanvulling op de bestaande soorten die al in de markt zijn zoals vijgen, bananen, olijven en kiwi.

Exotic Sensation's
Onder naam Exotic Sensation's worden avocado, papaya en granadilla (passievrucht), guave en de boomtomaat op de markt gezet. Alle variëteiten zijn uitermate geschikt als terras of patio plant en produceren in het derde of vierde groei seizoen vruchten.

Granadilla heeft de voorkeur voor een plaats tegen een muur of schutting op het zuiden en zal dan veel vruchten geven. Avocado en papaya zijn prachtige sierplanten. De avocado produceert kleinere vruchten dan die we gewend zijn in de winkels, maar zeer smakelijk zijn! De avocado vruchten zijn pas laat in het seizoen rijp.

Guave (Psidium guajava) is een van oorsprong Zuid Amerikaanse vrucht. Het prachtige blad en de gehoekte rode stelen zijn een lust voor het oog. Het vruchtvlees is zoet zuur en compact. Bij het open snijden doet de Guave denken aan een citrusvrucht. De guave gedijt goed in ons klimaat en geeft in het tweede of derde jaar vruchten. Hoewel redelijk vorst bestendig is het raadzaam de planten in grote potten te houden en in de winter in de koude kas of schuur te laten overwinteren.

Tamarillo of boomtomaat (Solanum abutiloides) is ontdekt in Nieuw Zeeland, maar komt op alle continenten waar het klimaat tropisch of subtropisch is voor. Deze snel groeiende plant heeft enorme bladeren en geeft donkerrode/paarse vruchten waarvan het vruchtvlees zoet is. In het tweede jaar bloeit de Tamarillo met trossen witte bloemen. De vruchten zijn eind van de zomer, begin van de herfst rijp. In grote potten is het een prachtige decoratieve plant in de tuin of op het terras. Overwinteren doet de Tamarillo het liefst vorstvrij.

Direct klaar voor gebruik
Alle groente en kruiden producten uit de Kweeksmakelijk lijn worden onbespoten gekweekt en zijn direct klaar voor gebruik. De pot is voorzien van een hoeveelheid meststoffen voldoende voor het hele groeiseizoen. De enige verzorging van dit product is slechts water geven naar behoefte.
Kweeksmakelijk is een welkome aanvulling op het hedendaagse tuincentrum-, bouwmarkt- of winkelassortiment en een must have voor elk verkooppunt waar het buitenleven hoog in het vaandel staat!



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Jesper Nielsen
Friday 22 November 2019
Hello,i talked to you at the Plantarium ,Will you mail me a Stock and Pricelist Best Regards Jesper
Jesper Nielsen
Sunday 12 January 2020

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER