Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Boomkwekerij Ebben wil migrantenpark bij kwekerij

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Guus van Rijswijck, dinsdag 19 maart 2019
62 sec


Toon Ebben van de gelijknamige boomkwekerij wil buitenlandse werknemers huisvesten in een migrantenpark. Bedoeling is dat het park in Cuijk komt te staan, zo laat hij De Gelderlander weten.

Voorjaarsdrukte bij Boomkwekerij Ebben
Voorjaarsdrukte bij Boomkwekerij Ebben

Ebben heeft grote behoefte aan werknemers uit Oost-Europa, zoals Polen, Roemeniƫ, Estland en Letland. Maar ook werknemers uit Zwitserland, Duitsland en Frankrijk zijn welkom. Momenteel wonen de werknemers van Boomkwekerij Ebben in een aantal huizen in dorpen in de omgeving. Hij vindt dat dat anders moet.

Overlast voorkomen
Hoewel Ebben zich ervan bewust is dat een aantal mannen bij elkaar voor overlast kunnen zorgen en hij dat wil voorkomen, heeft hij een plan bedacht om de werknemers op een centrale plek te huisvesten. Samen met Erik van Heumen heeft hij een plan bedacht om hen op een park te laten wonen. Dit is een park met woningen voor gezinnen of grotere woningen, waar maximaal zes mensen in kunnen wonen en bijvoorbeeld 'tiny houses' voor individuen.

Arbeidsmigrantenbeleid
Van Heumen heeft al een woonpark voor buitenlandse werknemers in bezit in Oirlo, bij Venray. Volgens hem is dit in de gemeente Cuijk ook mogelijk. Een woordvoerder van de gemeente Cuijk heeft gezegd dat het nog tot na de zomer duurt voordat er een arbeidsmigrantenbeleid is. Het plan van Toon Ebben is een van de twee initiatieven die er op het gebied van huisvesting van arbeidsmigranten zijn gedaan in de gemeente.

Fatsoenlijk arbeidsmigrantenbeleid
Ebben zegt dat het te lang duurt. Als de werkzaamheden op de kwekerij snel toenemen, wil hij de arbeidsmigranten fatsoenlijk kunnen huisvesten. Hij heeft het over woonruimte voor 35 mensen, wat neer komt op 25 woningen. Daartoe rekent hij naast buitenlandse werknemers ook mensen uit Noord- Groningen. Hij zegt het liefst mensen te hebben die met hun gezin naar Cuijk komen. Het gaat om een park voor 240 mensen. Hij zegt een reactie van de gemeente af te wachten.

Bron: de Gelderlander


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Hannes Bleijenberg
Sunday 19 June 2022
Beste lezer,

Ik zou u graag een vraag willen stellen?
Ik ben een Nederlandse jongen die in Indonesie woont, Samen met mijn Indonesiche vrouw.
Wij runnen een uitzendbureau voor werknemers die in het buitenland willen gaan werken om hun ekonomische situatie te verbeteren, nou is mijn vraag of jullie ook mensen uit Azie willen en kunnen ontvangen. en of er een mogelijke samenwerking in de toekomst zou kunnen plaats vinden. Wij hopen op een terugkoppeling van u.

Met vriendelijke groet,

Hannes Bleijenberg

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER