Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
'Een bedrijf runnen is als een weg vol rotondes: bij twijfel rijd ik nog een extra rondje'
Moerings' vader startte de Skimmia-teelttraditie, samen met broer Piet. Moerings werkte al op jonge leeftijd mee en zou Gebr. Moerings later overnemen. Op zijn zestiende was hij klaar om op de loonlijst te komen en tegelijkertijd te leren op school. Maar het noodlot sloeg toe toen zijn vader overleed.
01-06-2018 13 sec
In het leven draait niet alles om geld. Een kweker moet de hand in eigen boezem kunnen steken'
Het was niet de eerste keuze van young grower Frank Stolwijk om boomkweker te worden. Als sportfanaat zag hij zijn toekomst in de sportwereld. Door omstandigheden koos hij toch voor de boomteelt. Met zijn nuchtere instelling gaat Stolwijk volle bak vooruit: 'Ik heb nergens spijt van.'
01-06-2018 12 sec
'Een kwart tot een derde van de bomen in steden sterft binnen vijf jaar'
Op dit moment valt al een kwart tot een derde van alle stadsbomen uit binnen vijf jaar na aanplant. Dat zegt Andrew Hirons, hoofddocent stedelijke bosbouwkunde aan het Britse University Centre Myerscough.
01-06-2018 9 sec
Bomen met toekomstmogelijkheden
De afgelopen jaren hebben zich soms enorme problemen voorgedaan met ziekten bij individuele boomsoorten als paardenkastanje, esdoorn, es, plataan en eik. Sleutelwoorden als eikenprocessierups, essentaksterfte, Massaria pseudomonas of verticillium (verwelkingsziekte) domineren de discussies van professionals en beperken de selectie van bruikbare boomsoorten.
01-06-2018 9 sec
'Of een boom klimaatbestendig is, hangt af van omgeving waarin de boom geplaatst wordt'
Klimaatverandering is een natuurlijk fenomeen. Maar de mens zorgt ervoor dat het proces 170 keer sneller gaat, blijkt uit berekeningen van Australische en Zweedse wetenschappers. De natuur heeft niet altijd de kans om zich aan te passen aan het steeds extremere weer. En dat heeft drastische gevolgen voor de bomen in onze steden. Hoe gaan we hier mee om?
01-06-2018 14 sec
Samenwerken is het nieuwe groeien
Het is een goede gewoonte dat een rondje Regio-In-Beeld-interviews wordt afgesloten met een gezamenlijk diner, waarbij onder het genot van een pilsje en een bord eten alles nog eens goed wordt doorgesproken.
01-06-2018 7 sec
Pas op de plaats maken maar niet heus...
Het is de afgelopen jaren hard gegaan met de ondernemers Johan van der Mee en Mark van de Nieuwelaar. Voor sommigen is dat misschien signaal om pas op de plaats te maken, maar zoals zo vaak kruipt de ambitie waar hij niet gaan kan. Johan van der Mee roept zelfs: ‘Wij gaan vlammen.’
01-06-2018 12 sec
Op eigen benen staan
Opgroeien is per definitie hetzelfde als je losmaken van je ouders. Marco Baspenning (32 jaar) trekt dat door naar zijn opgroeien als ondernemer. Wanneer het gebied van het containerbedrijf eind dit jaar wordt bebouwd met een loods en kantoren, worden de zakelijke banden met het bedrijf van zijn vader Piet Braspenning doorgesneden.
01-06-2018 11 sec
Het was tijd om een volgende grote stap te zetten
Wim van Strijdhoven is een van de kwekers die ooit met bijna niets begonnen. Na een boomkwekerscarrière van ongeveer twintig jaar heeft hij de zaken aardig voor elkaar, en zet hij in één keer een gigastap door de overname van een collega-bedrijf en twintig hectare grond in één blok.
01-06-2018 11 sec
Koop Boskoopse waar
Met het concept Goodroots blazen acht gedreven boomkwekers uit Boskoop de afzet van traditioneel en ambachtelijk gekweekte heesters nieuw leven in. En dat niet alleen; ook promoten zij hun regio met het label ‘From Boskoop’.
01-06-2018 7 sec
Hoe gaat ie?
Als je nu nog geen geld kunt verdienen!
01-06-2018 2 sec
Garden Trails&Trade: alle registers open voor het mooiste meisje van de mondiale klas
Sinds een jaar ben ik kartrekker van het Greenport Business Center (GBC) in Boskoop. Een initiatief van Greenport regio Boskoop en een aantal vooruitstrevende ondernemers in voornamelijk het Boskoopse.
01-06-2018 8 sec
Garden Trails and Trade focust op nieuw boomkwekerijsortiment
Op 12, 13 en 14 juni 2018 vindt er in het Plantariumgebouw op het International Trade Center Boskoop-Hazerswoude een nieuw evenement plaats: Garden Trials and Trade. Een nieuw gezamenlijk initiatief van Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (SVB) en het Greenport Business Center (GBC).
01-06-2018 10 sec
Innovaties en noviteiten van 34 bedrijven op één locatie
Garden Trials and Trade heeft met 34 bedrijven, waaronder enkele buitenlandse, een mooi deelnemersveld. De deelnemers presenteren van 12 t/m 14 juni hun noviteiten en innovaties op het gebied van houtige gewassen en vaste planten.
01-06-2018 9 sec
Garden Trails and Trade: Boskoop laat zien dat het weer hip & happening is
De Flower Trials zijn al jaren een vaste waarde op de evenementenagenda van veel retailers. Dus was het een logische gedachte om op hetzelfde moment onder de titel Garden Trials and Trade iets vergelijkbaars te organiseren voor houtige en siergewassen.
01-06-2018 11 sec
Deelnemers lijst Garden Trails and Trade 2018
Overzicht deelnemers Garden Trails and Trade 2018
01-06-2018 2 sec
'De sector heeft er baat bij dat dit een jaarlijks evenement wordt'
Nog even en het spiksplinternieuwe evenement Garden Trials and Trade opent zijn deuren voor het publiek. Dat zal volgens organisator Jos van Lint voornamelijk bestaan uit professionals.
01-06-2018 7 sec
‘Voer speciale beoordelings-commissie in voor werknemer met arbeidsbeperking’
Sinds enkele jaren hebben ondernemers, waaronder boomkwekerijen, te maken met de ‘Banenafspraak’: de belofte van werkgevers in de marktsector om te zullen zorgen voor in totaal 100.000 werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking in 2026. Er zal nog heel wat moeten gebeuren voor het zover is.
01-06-2018 11 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER