Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Haaren wordt opgeknipt, maar sector groeit lekker door
In deze uitgave van Boom-In-Business een Regio-In-Beeld met de focus op de gemeente Haaren in Midden-Brabant. Haaren is vanouds een echt boomkwekersgemeente en waarschijnlijk een van de weinige gemeenten die in haar beleid rekening houdt met de sector.
01-12-2017 9 sec
Christ Heijmans: 'Stoppen is moeilijker dan beginnen'
Iedere stap in een ondernemerscarrière heeft zijn uitdagingen en problemen. Maar in de beleving van de 61-jarige boomkweker Christ Heijmans uit Biezenmortel is de afbouwperiode misschien wel het meest ingewikkeld.
01-12-2017 7 sec
Kort op de markt zitten lijkt voor recessieproef bedrijf te zorgen
Zoals boomkweker Kees Burgmans het vertelt lijkt het bijna appeltje-eitje. De kweker is de afgelopen jaren gewoon lekker doorgegroeid en heeft van de recessie naar eigen zeggen weinig last gehad. Zijn remedie: kort op de markt zitten, maar tussen de regels door ook zijn eigen kop volgen.
01-12-2017 11 sec
Een boomkwekerij vanaf niets opstarten is moeilijk, maar het kan wel
Jonge ondernemers in de boomkwekerij zijn zeldzaam, zeker ondernemers die ooit zelf met hun kwekerij gestart zijn. Niels Mallens uit de Biezenmortel is wel zo iemand. Al geeft hij zelf meteen aan dat dit alleen mogelijk is geweest dankzij het varkensbedrijf van zijn ouders, waarvan hij een deel van de grond heeft overgenomen.
01-12-2017 12 sec
Scherpe prijzen, maar wel met oog voor sociale duurzaamheid
Door de omstandigheden van de afgelopen jaren in de markt voor bomen en vaste planten, is het voor (boom)kwekers een noodzaak geworden om de kortste lijnen aan de inkoopkant te hebben. Toeleveranciers stemmen daarop af door zich niet alleen op volume, maar ook steeds meer op uitgebreide service te richten. Agro 'De Arend' BV is een voorbeeld van zo'n toeleverancier.
01-12-2017 14 sec
Alternatieve onkruidbestrijding op boomkwekerijen: hoe staat het ermee?
Door het chemieverbod op verhardingen wijken (boom)kwekers voor hun paden uit naar alternatieve onkruidbestrijdingsmethoden. Ook voor hun cultuurgronden zoeken steeds meer kwekers naar alternatieven voor glyfosaat.
01-12-2017 7 sec
Altijd de juiste dosering
De Laag Volume Strooitechniek (LV S) van Agricult had al bewezen een hogere capaciteit te leveren met minder tanken, een flinke besparing op het middel en een beperking van drift. Een groeiend aantal kwekers gebruikt nu ook de vernieuwde LV S-opbouwset met GPS. ‘We kunnen nu een hectare spuiten met maar vijftig liter water.’
01-12-2017 11 sec
Herkenbaar, helpend en taboedoorbrekend
Volgens Alzheimer Nederland hebben 270.000 mensen in Nederland dementie. Met de vergrijzing zal dat aantal de komende jaren alleen maar toenemen.
01-12-2017 5 sec
Vermeerderaar Bollaart: 'Kwekers moeten meer in contact komen met de klant'
BENS Young Plants is het vermeerderingsbedrijf in het Groningse Sappemeer van Bart Bollaart en Susanne Blom (BENS staat voor B en S, Bart en Susanne). Het jonge bedrijf is opgericht in 2009.
01-12-2017 9 sec
'Het bestuur is nu een mooie combinatie van verjonging en bestuurlijke ervaring'
LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten heeft bekendgemaakt te willen verjongen, moderniseren en zijn centrale positie te willen versterken.
01-12-2017 6 sec
2-0 Achterstand
Kleine kwekers moeten het opnemen tegen multinationals als Greenpeace met een miljoenenbudget
01-12-2017 2 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER