Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Aftrap van samenwerking voor Brabantse boomteeltopleiding

maandag 9 april 2018

Helicon, Prinsentuin en verschillende boomkwekers gaan gezamenlijk investeren in een Brabantse boomteeltopleiding.

Op donderdag 12 april is om 10:30 uur de officiƫle aftrap van deze samenwerking. Samen met leerlingen van de boomteeltopleiding planten de initiatiefnemers een boom bij Boomkwekerij De Spankert in Boxtel. Aansluitend is er de mogelijkheid om met de boomkwekers, vertegenwoordigers van Helicon, Prinsentuin en de leerlingen in gesprek te gaan over de plannen die er liggen.

Breed scholingsaanbod
In september starten Helicon Opleidingen Geldermalsen en Prinsentuin College Breda met een gezamenlijke boomteelt opleiding in de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Een bijzondere samenwerking waarbij een Brabant breed scholingsaanbod wordt aangeboden. Tientallen boomkwekers uit Noord-Brabant zijn betrokken bij het proces om op deze manier voldoende gekwalificeerd personeel in te laten stromen in deze sector.

Structurele groei
Scholen en werkgevers, verenigd in Treeport Zundert, ZLTO en de werkgroep 'Instroom boomkwekerijmedewerkers in Brabant', zetten zich gezamenlijk in voor een structurele groei van gekwalificeerde boomkwekerijmedewerkers in Noord-Brabant. Dat doen ze door meer bekendheid te geven aan de groeiende sector, bij te dragen aan de werving van leerlingen voor de opleiding, aan te sluiten bij de locatiebehoeften in opleiding, en het aanbod van leerbedrijven die goed bekend staan bij de opleidingen te vergroten.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

Archief
Adverteren
Abonneren
VACATURES