Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Al circa 30 deelnemers Garden Trials and Trade

maandag 9 april 2018

In korte tijd hebben circa 30 bedrijven zich verbonden aan het nieuwe event Garden Trials and Trade 2018, dat op 12, 13 en 14 juni plaatsvindt in Boskoop-Hazerswoude. Het deelnemersveld is divers, zowel nationaal als internationaal.

Een 11-tal bedrijven uit regio Boskoop en verder deelname uit alle delen van Nederland. Internationale deelname is er vanuit Duitsland, Zwitserland en VS. Daarmee staat de eerste editie borg voor topinnovaties op het gebied van houtige gewassen en vaste planten.

Laatste noviteiten
Garden Trials and Trade is bedoeld voor alle internationale professionals werkzaam in de sierteelt en in de retail. Voor telers is het interessant kennis te nemen van de laatste noviteiten voor het komende jaar en teelttechnische informatie op te doen. Groothandelaren en retailers kunnen veredelaars spreken en een idee krijgen van de toonaangevende variƫteiten en concepten voor volgend seizoen, aldus de organisatoren.

Visuele aantrekkelijkheid
Een van de eerste bedrijven die zich als deelnemer heeft aangemeld is Salixkwekerij Bontekoe uit Boskoop. Peter Bontekoe, directeur-eigenaar, vindt het belangrijk dat deze beurs juist in juni wordt georganiseerd. Op dat moment is er toch al veel buitenlands bezoek vanwege de Flower Trials. 'Daar kun je gebruik van maken en tevens kun je in een goede periode de visuele aantrekkelijkheid van een aantal producten laten zien.'

Richting
Van Vliet New Plants uit Stroe gaat in juni een aantal noviteiten ter keuring aanbieden en tevens een aantal noviteiten die in 2020-2021 op de markt komen onder de aandacht brengen. Peter Kroes, directeur van Van Vliet New Plants uit Stroe: 'Garden Trials and Trade is een beurs om te polsen welke richting we de komende jaren als bedrijf op kunnen gaan.'

Innovatieve productiebedrijven
Erik van der Voort, mede-eigenaar van Amigra uit Honselersdijk is blij dat er voor innovatieve productiebedrijven ook een plaats op het podium komt. 'Dat is de reden van deelname van Amigra.'

Apart publiek
Alex Schoemaker Living Creations uit Boskoop gaat op de Garden Trials en Trade niet alleen zijn nieuwe rassen Hydrangea paniculata presenteren maar ook de filosofie van het bedrijf. Garden Trials and Trade is daar de perfecte gelegenheid voor. 'Nieuwe soorten trekt een apart publiek, ik miste een platform waar ik mijn nieuwe rassen & bedrijf kan presenteren,' aldus Alex.

Nieuwe informatie
De website wordt regelmatig van nieuwe informatie voorzien. Alle deelnemers leveren een korte bijdrage waarin zij aangeven waarom deelname aan Garden Trials and Trade voor hen belangrijk is. De eerste serie van vijf is inmiddels geplaatst.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

Archief
Adverteren
Abonneren
VACATURES