Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Anthos introduceert inkoopvoorwaarden boomkwekerijproducten

woensdag 7 februari 2018

Het bestuur van Anthos heeft in 2017 inkoopvoorwaarden voor bloembollen en vaste planten geïntroduceerd voor leden van Anthos. Recentelijk zijn daar voorwaarden voor de inkoop van boomkwekerijgewassen aan toegevoegd.

De huidige HBN voorwaarden, die uitsluitend van toepassing zijn op binnenlandse transacties, sluiten volgens het bestuur van Anthos onvoldoende aan bij de ontwikkelingen waarmee handelaren in binnen- en buitenland worden geconfronteerd. Inkoop van boomkwekerijproducten vindt bovendien in aanzienlijke mate plaats bij buitenlandse leveranciers. Daarom zijn de voorwaarden ook in het Engels, Duits en Frans vertaald.

Aan het gebruik van de inkoopvoorwaarden worden geen eisen gesteld: het bestuur beschouwt het als een verantwoordelijkheid van marktpartijen zelf of men van de Anthos Inkoopvoorwaarden gebruik wenst te maken, dan wel dat men de HBN voorwaarden van toepassing verklaart op af te sluiten transacties. Benadrukt wordt dat de inkoopvoorwaarden geenszins de Anthos verkoopvoorwaarden vervangen. Deze verkoopvoorwaarden, beschikbaar in twaalf talen, zijn immers van toepassing op transacties met buitenlandse afnemers.

De inkoopvoorwaarden zijn ontwikkeld in nauwe samenspraak met handelsbedrijven binnen de boomkwekerijsector. Met hen is de concept tekst opgesteld die vervolgens een grondige juridische check heeft ondergaan. Het betreft bepalingen die onder andere betrekking hebben op Toepasselijkheid, Kwaliteit, Emballage, Kwekersrecht & Intellectueel Eigendom.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

Archief
Adverteren
Abonneren
VACATURES