Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

KWH komt in 2018 met 2-rijer

vrijdag 22 december 2017

In 2018 komt KWH op de markt met een 2-rijer voorzien van een tunneloplossing, inclusief recyclingfunctie. De 2-rijer zal gebaseerd zijn op een zelfde principe als de 3-rijer van KWH en zal minimaal dezelfde, zo niet betere prestaties laten zien.

De ontwikkeling van een 2-rijer is het gevolg van de vraag vanuit de markt en van ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgevingen. De ontwikkelingen op juridisch vlak zullen naar verwachting de vraag naar een 2-rijer alleen maar doen toenemen.

Voordelen
Het voordeel van deze 2-rijer is dat bestaande klanten in het bezit van een 3-rijer geen dure nieuwe machine hoeven aan te schaffen. Met een aanvulling op hun huidige machine kunnen ze direct aan de slag. Dit in tegenstelling tot andere oplossingen, die volgens Erik Bretveld niet de gewenste prestaties leveren en per definitie een investering van minstens € 50.000,- vragen. Door deze 2-rijer oplossing worden veel fruittelers niet gedwongen tot de aanschaf van een nieuwe machine. Voor de nieuwe 2-rijer ziet KWH veel kansen in zowel de biologische teelt als de wijnbouw. Daarnaast voorziet Bretveld ook een toename van het marktaandeel in de fruitteelt.

Isobus-ready
De nieuwe 2-rijer zal, net als de rest van het KWH-portfolio, 'Isobus-ready' worden in 2018 en 'Isobus-proof' zijn in 2019. Daarmee is KWH de eerste wereldwijde leverancier die aan deze normering zal voldoen. Isobus is de nieuwe wereldwijde norm welke op de Agritechnica werd gepresenteerd en zorgt ervoor dat een KWH machine met bijvoorbeeld een Fendt of John Deere tractor direct communiceert via het beeldscherm in de operator cabine.

door Willemijn van Iersel

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

Archief
Adverteren
Abonneren
VACATURES