Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Primeur Groen Xylotheek op ZLTO Congres

donderdag 4 januari 2018

Op het ZLTO Congres, dat plaatsvond op donderdag 14 december jl., werd de Groen Xylotheek voor het eerst in het openbaar getoond.

De Groen Xylotheek is een kar die bestaat uit reststromen hout van verschillende kwekerijen. In de Xylotheek wordt actief kennis gedeeld over de meervoudige waarden die bomen realiseren. De Groen Xylotheek is een initiatief van Greenport Midden Brabant, dat gevormd wordt door Boomkwekerij Udenhout, Boomkwekerij M. van den Oever, Hoogeind Laanbomen en Kwekerij Aad Vermeer.

Burgerparticipatie
Namens Boomkwekerij M. van den Oever laat algemeen directeur Marwin Dekkers weten: 'Wij hebben hele leuke reacties ontvangen op dit initiatief. De Groen Xylotheek is een nieuwe mogelijkheid om burgerparticipatie rondom het vergroenen en verduurzamen van onze woon- en werkomgevingen zichtbaarder, eenvoudiger en zo toegankelijk mogelijk te maken. De Xylotheek biedt een volledig platform voor kennisoverdracht, ideegeneratie en draagvlakcreatie.'

Iedere organisatie (school, dorps- of wijkraad, gemeente of bedrijf) kan de Groen Xylotheek eenvoudig huren met kennisondersteuning op www.groenxylotheek.nl.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

Archief
Adverteren
Abonneren
VACATURES