Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Wingssprayer komt met drie nieuwe versies voor gewasbescherming

maandag 4 augustus 2014

Wingsprayer introduceert drie nieuwe modellen op AgroTechniek Holland in Biddinghuizen. Momenteel is het bedrijf bezig met drie nieuwe concepten voor gewasbescherming met weinig drift.

Deze drie nieuwe concepten zijn de Wingsprayer Single Wing met spoiler, de Wingsprayer Double Wing en de Verticale Wingsprayer. De Wingsprayer Single Wing is goedgekeurd sinds 2012 en erkend met een driftreductie van meer dan 99 procent. Het nieuwe model met spoiler verbetert de werking van het systeem nog eens aanzienlijk. Dit is het afgelopen jaar bij wisselende wind- en rijsnelheden getest (tot 18 kilometer per uur) en is klaar voor marktintroductie vanaf 2015.

De Wingssprayer Double Wing heeft een meer aerodynamische dubbel vleugelprofiel. Dat maakt snelheden mogelijk tot 36 kilometer per uur, zoals in grote delen van de wereld al gebeurd. De Double Wing is vooral gemaakt van het lichte en sterke composietweefsel. Het Double Wing model voor aan spuitmachines is getest bij rijsnelheden tot 36 kilometer per uur en is nu klaar voor marktintroductie vanaf 2015.

Met de Verticale Wingssprayer kunnen telers fruitbomen, laanbomen en druiven spuiten, maar ook verticaal geteelde gewassen zoals tomaten, paprika en dergelijk in kassen. Dit model bestaat uit een verstelbaar frame met daaraan twee naar elkaar toe gerichte slurven waarbij de luchtstromingen van de rijwind in het midden van de boom of plant elkaar opheffen. Dit beperkt het ontstaan van drift.

bron: Nieuwe Oogst

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

Archief
Adverteren
Abonneren
VACATURES