Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

MDE vernieuwt kluitenrooier

zondag 3 augustus 2014

De markt voor kluitenrooiers is niet groot, maar iedere laanboomkweker heeft wel zo'n machine nodig. Veel van deze machines komen traditioneel uit Italië, maar de rol van Italiaanse aanbieders zou afnemen.

Een mogelijke oorzaak is dat er door de aanhoudende crisis te weinig geïnvesteerd wordt in broodnodige innovatie. Volgens Mazinus van Dijk van MDE is van dat laatste natuurlijk geen sprake bij zijn machines. MDE heeft juist een compleet vernieuwde kuitenrooier geïntroduceerd.

De nieuwe MDE rooimachine is uitgevoerd met een high speed rups onderstel. Zware tandwielaandrijvingen met daarop een groot kettingwiel drijven de beide tracks aan. Dit zorgt voor een dubbel zo hoge snelheid van ongeveer 12 km/uur. De onderrollen zijn met olie gevuld en pendelend gemonteerd, zodat er een geveerd onderstel ontstaat met een goed rijgedrag. Vanaf de bestuurdersplaats kun je met twee joysticks de gehele machine aansturen. De machine is daarbij traploos zonder schokken met beide handen te bedienen door de joysticks.

De hydrauliek is van het type Load-Sensing welke alleen olie op afroep levert. Hierdoor bespaar je brandstof en kan de Kubota diesel motor van maar liefst 44Pk zijn werk probleemloos aan. Tijdens het verwisselen van het rooi-mes hoeven er geen zes of zeven bouten en moeren los en vastgedraaid te worden, maar volstaat uit één bout. Een geheel door MDE in eigen huis ontwikkeld systeem zorgt dat het mes hydraulisch muurvast aan de machine geklemd zit maar toch razend snel gewisseld kan worden. Aan de achterzijde zit een optioneel opbergsysteem dat plaats biedt aan vier messen met verschillende diameters. Hierdoor heeft de kweker altijd het juiste rooimes voor de gevraagde kluitmaat bij zich.


GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

Archief
Adverteren
Abonneren
VACATURES