Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Rob Jonkers: 'Niet alle kwekers over een kam scheren'

vrijdag 17 april 2015

Vorig jaar Pasen bracht Greenpeace een rapport uit over het gebruik van gewasbeschjerming op tuinplanten.

UIt het rapport bleek dat een groot aantal van de onderzochte planten residuen bevatte van verboden middelen. Kwekerij Gebr. Jonkers uit Elshout was het zat en trok aan de bel bij Greenpeace. “Niet alle kwekers kun je over één kam scheren”, aldus Jonkers.
Op uitnodiging van Jonkers is Michiel van Geelen van Greenpeace daarom op 16 april op bezoek geweest bijKwekerij Gebr. Jonkers uit Elshout en aangesloten bij NL Greenlabel. Jonkers kweekt onder meer Hortensia Forever & Ever.
Jonkers: 'Na twee jaar onderzoek op de kwekerij hebben we een biobased alternatief gevonden voor het chemisch remmen van de planten. We maken planten door onze manier van telen weerbaarder, waardoor ze vrijwel nooit last hebben van ziekten of plagen. Daardoor is chemisch ingrijpen nauwelijks meer nodig. We lozen niets op het oppervlakte water, waardoor we alle meststoffen gebruiken. Verder zoeken we naar alternatieven voor veen en doen we proeven om van kunstmest over te schakelen op natuurlijke organische meststoffen. Op ons bedrijf wordt veel geïnvesteerd in duurzaamheid en dan is het vervelend als je wordt vergeleken met kwekers die dat niet doen. Met het bezoek van Michiel van Geelen aan onze kwekerij, konden we hem zelf laten zien en ervaren hoe het er op een duurzame kwekerij aan toegaat.'


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

Archief
Adverteren
Abonneren
VACATURES