Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Spreker Boom Innovatie Dag: Paul Miltenburg

maandag 15 september 2014

Een van de sprekers tijdens de Boom Innovatie Dag is Paul Miltenburg van Innovirens. In het onderstaande blog geeft hij ons alvast een voorproefje..

#Innovatietrots
Ik weet niet wie ik hier mee tegen het hoofd ga stoten, maar het moet maar eens gezegd worden: beste dames en heren in het groene werkveld, jullie maken er met zijn allen een POTJE van. De motivatie waarmee u aan uw studie bent begonnen in Boskoop, Velp of Wageningen lijkt ver te zijn weggezakt. Weet u het nog? Die wens om mooie dingen te realiseren in het groen? De trots op uw vak, blij zijn met de mooie dingen die we kunnen maken? Ik zie het nog maar zelden terug in de mensen die ik ontmoet.
Gemeenten besteden al heel lang te weinig geld aan openbaar groen. Het mag allemaal niets meer kosten. Groenstructuren die te veel onderhoud vergen worden verwijderd. Als de VTA dat aangeeft, worden bomen extra hoog opgesnoeid onder het moto 'zijn we er voorlopig weer even vanaf'. Beheer wordt zo lang mogelijk uitgesteld. We noemen dat dan 'ecologisch beheer'. Net zo goed als dat we bezuinigingen proberen te verkopen onder 'burgerparticipatie'.
Mag ik nog even doorgaan in mijn klachtenlitanie? Landschapsarchitectenmaken prachtige groenconcepten, maar een beplantingsplan kan men niet meer opstellen!
Opdrachtgevers willen bij de aanleg voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Raamcontracten voor beheer en onderhoud worden ondanks Emvi-criteria uiteindelijk toch aanbesteed voor de laagste prijs. En de aannemers dan? Die werken weliswaar onder certificaat, maar dat geldt dan alleen voor die ene leidinggevende, die wegens de lage inschrijving zijn aandacht moet verdelen over meerdere projecten! Doordat voor Toezicht ook nauwelijks nog geld en kennis beschikbaar is, krijgen we niet de hoogste, maar de laagste kwaliteit voor de laagste prijs.

Dames en heren collega's: wij zitten inmiddels in het afvoerputje. Mag ik u oproepen tot een nieuw elan: bedenk waarom u ook alweer in het groen bent gaan werken. Waarom koos u voor werken met planten, bomen en struiken? Laat uw opdrachtgever weer zien dat u weet waar u het over heeft en dat u verstand heeft van groen. Probeer samen met de opdrachtgever de noodzakelijke verandering vorm te geven.
En opdrachtgever; wees duidelijk over het te bereiken doel. Realiseer u dat de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs niet bestaat. Werk samen met uw opdrachtnemers om voor díe ene plek het beste resultaat te realiseren.
Want bedenk, jullie klant is uiteindelijk de burger en die betalen op dit moment verdomde veel geld voor veel te weinig kwaliteit.
In het groene werkveld is de grootste innovatie het weer trots worden op jullie vak en plezier hebben in jullie werk.
Zet'm op!

Paul Miltenburg
innoVIRENSREACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

Archief
Adverteren
Abonneren
VACATURES