Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Boomteelt Nieuws Blog Techniek Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Vierde generatie Kokos Substraat van Legro

woensdag 30 juli 2014

Legro lanceert haar vierde generatie kokos substraat, genaamd 'Legro Coir Air-Line'. Wat nieuw is, is dat er aan de reeds vertrouwde Legro aardbeienkokos perliet is toegevoegd.

Hierdoor is het nog luchtiger, stabieler en beter geschikt voor meerjarig gebruik. Perliet is gepoft vulkanisch gesteente dat in het mengsel zorgt voor lucht en een betere drainage. In combinatie met de eigenschappen van goed gebufferde kokos zorgt het voor een langdurig stabiel mengsel waarmee de teler nog nauwkeuriger kan sturen.

Door de toevoeging van perliet is 'Legro Coir Air-Line' een luchtig en stabiel teeltmedium waarmee de teler de teelt in de eerste fase generatief kan sturen. Ook in de latere fase(s) houdt het medium weinig water vast. Een te nat substraat tijdens kritische periodes wordt hiermee voorkomen. Telers van zachtfruit hebben behoefte aan een luchtig, stabiel en goed drainerend teeltmedium in met name de latere fases van de meerjarige teelten.

Drie generaties kokos gingen 'Coir Air-Line' voor. Legro begon met gewassen kokos. Vervolgens was Legro een van de eerste leveranciers die de kokos bufferde, de tweede generatie. Legro is in staat haar bufferproces steeds beter af te stemmen, waardoor de derde generatie kokos gegarandeerd is van een laag Silicium en een laag EC(Si/EC). Nu lanceert Legro haar vierde generatie kokos substraat. Coir Air-Line bestaat uit goed gebufferde kokos met een laag Si/EC, waar perliet aan toegevoegd is.

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

Archief
Adverteren
Abonneren
VACATURES