Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

John Deere 6M- en 6R-serie trekkers nu ‘compact’ verkrijgbaar

woensdag 28 augustus 2013

JD lanceert drie compactere modellen in zowel de 6M- als 6R-trekkerserie. De nieuwe 6MC- en 6RC-trekkers zijn interessant voor gemeenten en andere professionals die in het terrein- en grasonderhoud werkzaam zijn.

Nieuwe 6MC-serie trekkers
De nieuwe modellen 6090MC, 6100MC en 6110MC zijn uitgerust met soepele, zeer zuinige PowerQuad Plus transmissies en Fase IIIB-conforme 4,5 liter PowerTech PWX-motoren met vier cilinders. De dieselmotoren beschikken over een uitlaatgasrecirculatie (EGR), een wastegate turbo en een uitlaat-filter. Het laatste element bevat een dieseloxidatiekatalysator (DOC) en een roetfilter (DPF).

Het drukgecompenseerde closed center hydraulische systeem heeft tot vier mechanische dubbelwerkende ventielen en levert korte reactietijden en een hefcapaciteit van maximaal 5600 kg. Het systeem is leverbaar met een pompcapaciteit van 65 of 80 liter/min.


Nieuwe 6RC-serie trekkers
John Deere's 6090RC-, 6100RC- en 6110RC-trekkers zijn de topmodellen van deze nieuwe reeks compactere trekkers. De John Deere PowerTech PWX 4,5 liter Fase IIIB 'alleen diesel'-motoren hebben een brandstoftank van 205 liter en zijn uitgerust met Intelligent Power Management (IPM). Dat levert 10 pk extra vermogen levert wanneer nodig.

John Deere's iTEC Basic-, GreenStar- en ISOBUS-opties voor precisielandbouw bieden meer comfort en meer controle over werktuigen dankzij automatisering. De drie transmissiekeuzes met powershift, de PowerQuad Plus, AutoQuad Plus en AutoQuad Plus EcoShift, zorgen voor soepel schakelen tijdens het rijden. Dankzij de nieuw beschikbare EcoShift modus wordt het motortoerental bij hoge snelheden automatisch gereduceerd.

Het druk- en opbrengst gecompenseerd hydraulisch systeem heeft een capaciteit van maximaal 114 liter/min., waarvan 37 liter/min. beschikbaar is voor de aandrijving van werktuigen. Optioneel kan in de fabriek een frontaftakas en fronthef geïnstalleerd worden worden met een hefcapaciteit van 3000 kg.

John Deere's nieuwe 6RC- en 6MC-serie trekkers worden gebouwd in Mannheim en zijn bestelbaar vanaf november 2013.


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM
AGENDA
Brexit-bijeenkomst
Datum: donderdag 28 juni 2018
Locatie: Naaldwijk
Lees meer...
Telermaat Zomertour
Datum: dinsdag 3 juli 2018
Tijd: 3 t/m 6 juli
Locatie: Diverse locaties
Lees meer...
Plantarium 2018
Datum: woensdag 22 augustus 2018
Tijd: 22 t/m 24 augustus 2018
Locatie: International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude
Lees meer...
Demomiddag bodem- en plantversterking
Datum: woensdag 19 september 2018
Locatie: Rozenkwekerij Seuren Roses in Lottum
Lees meer...
Najaarsbeurs Grootgroenplus
Datum: woensdag 3 oktober 2018
Tijd: 3 t/m 5 oktober 2018
Locatie: Zundert
Lees meer...
Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij
Datum: vrijdag 9 november 2018
Locatie: Golfbaan Bentwoud
Lees meer...