Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Persprijs Plantarium voor Clematis ‘Diamond Ball’ en Plants of the World

donderdag 22 augustus 2013

Clematis ‘Diamond Ball’ van Clematis Marczynski Container Nursery uit Polen
Clematis ‘Diamond Ball’ van Clematis Marczynski Container Nursery uit Polen heeft in de categorie Tuinplanten de Plantarium Persprijs gewonnen. Plants of the World van Bremmer Boomkwekerijen v.o.f. uit Waddinxveen won deze prijs in de categorie concepten. Over het concept Plants of the World oordeelde de jury dat het een goed idee is om bekende planten op een nieuwe, speelse manier onder de aandacht te brengen bij de consument (en Retail) en ze zo extra reden te geven om tot aankoop van de plant over te gaan. De jury was lovend over de Clematis ‘Diamond Ball’. Met name de aantrekkelijke, dubbele, gevulde bloemen, die de plant een rijk aanzien geven sprak de jury aan. De Plantarium Persprijs werd aan de winnaars uitgereikt door de voorzitter van de jury, Galina Vlasenok, TV journalist uit Rusland.
In de categorie concepten werden 13 inzendingen door de jury beoordeeld. Een tweede plek, op slechts 1 punt van de winnaar, was er voor 'Rose Hip Marmelade' van Rozenkwekerij Gebr. Seuren BV uit Lottum. De derde plaats was voor het concept Magical Four Seasons - Hydrangea macrophylla Magical, een inzending van Kolster BV uit Boskoop. Bij de tuinplanten waren 18 inzendingen. De tweede plaats was voor Hydrangea macrophylla ‘Qufu’ (MAGICAL GREENFIRE) van Kolster BV uit Boskoop. Op de derde plaats eindigde Physocarpus opulifolius ‘Jefam’ (AMBER JUBILEE) van Joh. Stolwijk & Zn. uit Boskoop. In de jury voor de persprijs waren ruim 20 journalisten vertegenwoordigd uit de landen Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Oekraïne, Polen, Rusland, Spanje en Tsjechië.


Clematis ‘Diamond Ball’ van Clematis Marczynski Container Nursery uit Polen Plants of the World van Bremmer Boomkwekerijen v.o.f. uit Waddinxveen Galina Vlasenok, voorzitter persjury reikt de conceptprijs uit aan Bremmer Boomkwekerijen.

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM
AGENDA
Brexit-bijeenkomst
Datum: donderdag 28 juni 2018
Locatie: Naaldwijk
Lees meer...
Telermaat Zomertour
Datum: dinsdag 3 juli 2018
Tijd: 3 t/m 6 juli
Locatie: Diverse locaties
Lees meer...
Plantarium 2018
Datum: woensdag 22 augustus 2018
Tijd: 22 t/m 24 augustus 2018
Locatie: International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude
Lees meer...
Demomiddag bodem- en plantversterking
Datum: woensdag 19 september 2018
Locatie: Rozenkwekerij Seuren Roses in Lottum
Lees meer...
Najaarsbeurs Grootgroenplus
Datum: woensdag 3 oktober 2018
Tijd: 3 t/m 5 oktober 2018
Locatie: Zundert
Lees meer...
Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij
Datum: vrijdag 9 november 2018
Locatie: Golfbaan Bentwoud
Lees meer...