Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Excellence Roses zet rozenkeuring en -promotie voort

woensdag 26 juni 2013

Op 16 mei jl. is de Stichting Excellence Roses opgericht. Het doel van deze nieuwe internationale organisatie: imagoverbetering van de buitenroos. De rozen die in de toekomst het beste uit een reeks keuringen op diverse rosaria in Nederland en België komen, mogen het kwaliteitskeurmerk ‘Excellence Roses’ dragen. Alle ketenpartijen zijn vertegenwoordigd in deze stichting.
Het initiatief voor de Stichting Excellence Roses is genomen door enkele mensen uit het vak. Met het verdwijnen van PPH en het Productschap Tuinbouw verviel ook de collectieve financiering van keuringen en promotieactiviteiten. Daarmee verdwijnt de noodzakelijke continue promotie voor de roos, zo is de redenering van de initiatiefnemers. De stichting, waarin onder meer veredelaars, kwekers en de retail zijn vertegenwoordigd, onderzoekt momenteel de mogelijkheden om rozenkeuringen in rosaria en de promotieactiviteiten vanuit het bedrijfsleven gefinancierd te krijgen. Het doel van de stichting is volgen eigen zeggen glashelder: 'Het imago van de roos verbeteren. Daarbij zijn gezondheid, gemakkelijke verzorging, (door)bloei en geur belangrijke criteria. Aan de hand van de keuringen in diverse rosaria in Nederland en België komen de beste variëteiten bovendrijven. Deze worden onder de naam ‘Excellence Roses’ op diverse manieren gepromoot.' De stichting richt zich met haar promotieactiviteiten onder meer op consumenten (zowel volwassenen en kinderen), openbaar groenbeheerders, hoveniers en tuinarchitecten en het onderwijs. Op dit moment wordt het marketing- en communicatieplan vorm gegeven. Volgens Excellence Roses spelen de bestaande Nederlandse- en Belgische rosaria een belangrijke rol bij de toekomstige keuringen en de promotie.
Het bestuur van de stichting bestaat uit: Joke Kersten (voorzitter), Roger Willeghems (penningmeester), Lianne Nouwens (secretaris), Henk Wischmann, Rien Vurens, Jan Thielen en Eddy Joosten.


GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM
AGENDA
Brexit-bijeenkomst
Datum: donderdag 28 juni 2018
Locatie: Naaldwijk
Lees meer...
Telermaat Zomertour
Datum: dinsdag 3 juli 2018
Tijd: 3 t/m 6 juli
Locatie: Diverse locaties
Lees meer...
Plantarium 2018
Datum: woensdag 22 augustus 2018
Tijd: 22 t/m 24 augustus 2018
Locatie: International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude
Lees meer...
Demomiddag bodem- en plantversterking
Datum: woensdag 19 september 2018
Locatie: Rozenkwekerij Seuren Roses in Lottum
Lees meer...
Najaarsbeurs Grootgroenplus
Datum: woensdag 3 oktober 2018
Tijd: 3 t/m 5 oktober 2018
Locatie: Zundert
Lees meer...
Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij
Datum: vrijdag 9 november 2018
Locatie: Golfbaan Bentwoud
Lees meer...