Archief Agenda Adverteren Abonneren Contact Disclaimer
Boomteelt Nieuws Blog Techniek Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Stad + Groen

Excellence Roses zet rozenkeuring en -promotie voort

woensdag 26 juni 2013

Op 16 mei jl. is de Stichting Excellence Roses opgericht. Het doel van deze nieuwe internationale organisatie: imagoverbetering van de buitenroos. De rozen die in de toekomst het beste uit een reeks keuringen op diverse rosaria in Nederland en België komen, mogen het kwaliteitskeurmerk ‘Excellence Roses’ dragen. Alle ketenpartijen zijn vertegenwoordigd in deze stichting.
Het initiatief voor de Stichting Excellence Roses is genomen door enkele mensen uit het vak. Met het verdwijnen van PPH en het Productschap Tuinbouw verviel ook de collectieve financiering van keuringen en promotieactiviteiten. Daarmee verdwijnt de noodzakelijke continue promotie voor de roos, zo is de redenering van de initiatiefnemers. De stichting, waarin onder meer veredelaars, kwekers en de retail zijn vertegenwoordigd, onderzoekt momenteel de mogelijkheden om rozenkeuringen in rosaria en de promotieactiviteiten vanuit het bedrijfsleven gefinancierd te krijgen. Het doel van de stichting is volgen eigen zeggen glashelder: 'Het imago van de roos verbeteren. Daarbij zijn gezondheid, gemakkelijke verzorging, (door)bloei en geur belangrijke criteria. Aan de hand van de keuringen in diverse rosaria in Nederland en België komen de beste variëteiten bovendrijven. Deze worden onder de naam ‘Excellence Roses’ op diverse manieren gepromoot.' De stichting richt zich met haar promotieactiviteiten onder meer op consumenten (zowel volwassenen en kinderen), openbaar groenbeheerders, hoveniers en tuinarchitecten en het onderwijs. Op dit moment wordt het marketing- en communicatieplan vorm gegeven. Volgens Excellence Roses spelen de bestaande Nederlandse- en Belgische rosaria een belangrijke rol bij de toekomstige keuringen en de promotie.
Het bestuur van de stichting bestaat uit: Joke Kersten (voorzitter), Roger Willeghems (penningmeester), Lianne Nouwens (secretaris), Henk Wischmann, Rien Vurens, Jan Thielen en Eddy Joosten.


GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM
AGENDA
LTO Boomkwekersdag
Datum: donderdag 21 december 2017
Locatie: Voorstraat 30, 4054 MX Echteld
Lees meer...
Telermaat Open
Datum: vrijdag 12 januari 2018
Tijd: 12 en 13 januari 2018
Locatie: Boskoop
Lees meer...
Greentrading Zundert
Datum: maandag 15 januari 2018
Tijd: 15 januari t/m 9 februari 2018
Locatie: Diverse Locaties
Lees meer...
Groenbeurs Brabant
Datum: woensdag 17 januari 2018
Tijd: 17 en 18 januari 2018
Locatie: Liempdseweg 31, Sint-Oedenrode
Lees meer...
IPM Essen
Datum: dinsdag 23 januari 2018
Tijd: 23 t/m 26 januari
Locatie: Messe Essen, Duitsland
Lees meer...
Horticontact
Datum: dinsdag 20 februari 2018
Tijd: 20 t/m 22 februari
Locatie: Evenementenhal Gorinchem
Lees meer...