Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Kennisavond 'De waarde van groen'

woensdag 14 maart 2018

Volgende week woensdag 21 maart vindt in Haaren bij boomkwekerij M van den Oever de kennisavond 'De waarde van Groen' plaats. Op deze avond worden boom- en plantenkwekerijen als oplossing voor maatschappelijke uitdagingen en versterking van de economie aangedragen. Bomen en planten verbeteren bewezen het woonklimaat, het vestigingsklimaat en het gezondheidsklimaat, vooral in de stad. Maar ook in de agrarische sector met multifunctioneel landbouwgebruik en Agroforestry is groen van grote betekenis.

Groen = Goed
Groen heeft een gunstige invloed op de prijzen van huizen en bedrijventerreinen, het vermindert de luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder, verkoelt in warme periodes, slaat Co2 op, draagt bij aan een rijkere biodiversiteit en vele andere positieve effecten. Boomkwekers aan de N65 creëren in samenwerking met kunstenaars en andere innovatieve ondernemers creatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

Het programma
Het programma bestaat onder andere uit een rondleiding in de ontdekkingstuin. Hierbij worden vijf creatieve voorbeelden als bron van inspiratie toegelicht. Zo komt onder andere de site Groenxylotheek.nl langs en vertelt Peter van Agt van Fladderfarm mobiel wat meer over de symbiose tussen kippen en bomen. Ook het bekende Eindhovense evenement GLOW wordt besproken.

Vervolg van het programma
In het tweede deel van de avond wordt de educatiefilm 'De waarde van groen' gelanceerd. Waarna Henk Raaijmakers de boomkwekerij als oplossing gaat uitleggen. Een filmpje van Vlaams Agroforesty wordt ook getoond. Hierna het is het tijd voor innovatie. Vier groene innovatie ideeën worden toegelicht. Zoals fijnstofreductie door mos en de circulaire boom. Afsluitend is er ruimte voor reflectie en discussie.

Aanmelden voor deze avond is helaas niet meer mogelijk. Mocht u echter geïnteresseerd zijn in de educatieve video of de presentaties van deze avond mail dan naar Marwin Dekkers.


door Willemijn van Iersel

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM
AGENDA
Start project Bodem en water in de Kempen
Datum: woensdag 30 mei 2018
Locatie: Boomkwekerij Van Eyken in Eersel
Lees meer...
Garden Trials and Trade
Datum: dinsdag 12 juni 2018
Tijd: 12, 13 en 14 juni 2018
Lees meer...
Open Kwekerijdag Greenport Boskoop
Datum: zaterdag 16 juni 2018
Tijd: 10:00 - 17:00
Locatie: Berkenbroek, Reeuwijk
Lees meer...
Telermaat Zomertour
Datum: dinsdag 3 juli 2018
Tijd: 3 t/m 6 juli
Locatie: Diverse locaties
Lees meer...
Plantarium 2018
Datum: woensdag 22 augustus 2018
Tijd: 22 t/m 24 augustus 2018
Locatie: International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude
Lees meer...
Demomiddag bodem- en plantversterking
Datum: woensdag 19 september 2018
Locatie: Rozenkwekerij Seuren Roses in Lottum
Lees meer...