Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Brede toelating Ranman Top voor sierteelt, veredeling en zaadteelt

vrijdag 26 januari 2018

Op verzoek van de tuinbouwsector heeft het Ctgb besloten het gebruiksgebied van het middel Ranman Top uit te breiden met de bloemisterijgewassen, laanbomen, coniferen, sierheesters, bos- en haagplantsoen, vaste planten, veredeling en diverse zaadteelten.

'Voor veredeling en zaadteelt zijn weinig fungiciden toegelaten, terwijl de gewassen wel kunnen kampen met ziekten als Phythopthora en meeldauw. Ranman Top kan bijdragen aan de ziektebeheersing. We zijn blij dat in de gezamenlijke samenwerking een zo breed mogelijk etiket voor diverse kleine toepassingen gerealiseerd kon worden', aldus Gea Bouwman van Plantum.

Samenwerking

De etiketuitbreiding is aangevraagd door de Stichting Trustee Bijzondere Toelatingen. De aanvraag kwam tot stand door samenwerking tussen de fabrikant (ISK Biosciences Europe NV) en de Coördinatoren Effectief Maatregelenpakket (CEMP) van LTO Glaskracht Nederland, Plantum en de ZLTO. Het Fonds Kleine Toepassingen, dat gefinancierd wordt door het ministerie van Economische Zaken, het landbouwbedrijfsleven en Nefyto, heeft de kosten voor deze aanvraag gefinancierd.

Toelating

Het gebruik in de teelt van bloemisterijgewassen, laanbomen, coniferen, sierheesters, bos- en haagplantsoen, vaste planten, de bedekte veredeling en zaadteelt en de onbedekte veredeling en zaadteelt van akkerbouwgewassen (met uitzondering van aardappel, mais, granen en graszaadteelt, hop en olifantsgras), groentegewassen, kruiden en sierteeltgewassen is beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009.

Proefbespuiting

Er is voor deze toepassingen geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. LTO Glaskracht raadt daarom aan om een proefbespuiting uit te voeren voordat het middel gebruikt wordt. Het risico voor het gewas bij gebruik van dit middel in deze toepassingsgebieden valt onder verantwoordelijkheid van de gebruiker.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM
AGENDA
Plantarium 2018
Datum: woensdag 22 augustus 2018
Tijd: 22 t/m 24 augustus 2018
Locatie: International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude
Lees meer...
Demomiddag bodem- en plantversterking
Datum: woensdag 19 september 2018
Locatie: Rozenkwekerij Seuren Roses in Lottum
Lees meer...
Najaarsbeurs Grootgroenplus
Datum: woensdag 3 oktober 2018
Tijd: 3 t/m 5 oktober 2018
Locatie: Zundert
Lees meer...
Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij
Datum: vrijdag 9 november 2018
Locatie: Golfbaan Bentwoud
Lees meer...
Uitreiking Tuinbouw Ondernemersprijs 2019
Datum: woensdag 9 januari 2019
Lees meer...
De Groene Sector Vakbeurs
Datum: dinsdag 15 januari 2019
Tijd: 15, 16 en 17 januari 2019
Lees meer...