Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Hans de Boer: ‘Stad van de toekomst is groen’

woensdag 29 november 2017

'De stad van de toekomst is groen. Daarbij moeten water, bomen en planten vanaf het begin integraal als onderdeel van het bouwproces worden gezien.' Dit zei VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer dinsdagmiddag in Den Haag bij de presentatie van De Groene Stad Charta.

Volgens De Boer dient groenvoorziening geen 'sluitstuk te zijn van de ruimtelijke inrichting. Het kennisplatform De Groene Stad, opgericht door brancheorganisaties LTO, VHG en Anthos heeft als doel voor meer groen in de stad te zorgen. De stichting werkt samen met partners, die de zogeheten Groene Stad Charta kunnen ondertekenen om samen aan groenere steden te werken. Tot de ondertekenaars horen onder meer ondernemingsorganisatie VNO-NCW, MKB-Nederland, de gemeente Zoetermeer en adviesbureau voor duurzame bodemtechnologie Biomygreen.

Green Life Programma
Ook Boomkwekerij M. van den Oever heeft als ambassadeur en kweker van duurzame bomen De Groene Stad Charta ondertekend. Algemeen Directeur Marwin Dekkers licht toe: 'We realiseren ons gelukkig steeds meer dat er letterlijk geen (leef)wereld meer bestaat zonder groen. We zijn er trots op in het groene hart van Brabant als duurzame kraamkamer te mogen fungeren voor De Groene Stad en de nog steeds uit te bouwen groenere buitenomgeving. We zullen hiertoe onze kennis inbrengen via ons nieuwe en innovatieve Green Life Programma.'

Bij de start project nadenken over inrichting
De organisaties die het initiatief ondersteunen pleiten ervoor om bij de aanleg van gebouwen en infrastructuur vanaf het begin meer na te denken over de aanleg van groen. Dit doen zij vanuit de gedachte dat meer bomen en planten de luchtkwaliteit verbeteren en bijdragen aan een grotere biodiversiteit. Daarbij kan biomassa afkomstig van planten en bomen worden hergebruikt. De Boer liet weten dat als we dit proces met zijn allen goed inrichten, de maatschappelijke businesscase rendabel is en de woonomgeving aantrekkelijker wordt.

Vitale stad en regio
De Groene Stad Charta sluit aan bij de notitie 'Laat stad en regio bruisen', die in april van dit jaar verscheen. In de notitie beschrijven VNO-NCW, MKB-Nederland en de Nederlandse Vereniging van Gemeenten (VNG) stappen die nodig zijn om stad en regio vitaal te houden. De Boer stelde dat de verschillende partijen op de goede weg zijn en dat er weer wordt geïnvesteerd in steden en regio's. Hij riep op de zaken slim aan te pakken bij alle vernieuwing van de stedelijke omgeving en vanaf het begin rekening te houden met de aanleg van voldoende groen. Op die manier zou Nederland - ook internationaal - koploper kunnen worden.

Bron: de Groene Stad


door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM
AGENDA
Plantarium 2018
Datum: woensdag 22 augustus 2018
Tijd: 22 t/m 24 augustus 2018
Locatie: International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude
Lees meer...
Demomiddag bodem- en plantversterking
Datum: woensdag 19 september 2018
Locatie: Rozenkwekerij Seuren Roses in Lottum
Lees meer...
Najaarsbeurs Grootgroenplus
Datum: woensdag 3 oktober 2018
Tijd: 3 t/m 5 oktober 2018
Locatie: Zundert
Lees meer...
Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij
Datum: vrijdag 9 november 2018
Locatie: Golfbaan Bentwoud
Lees meer...
Uitreiking Tuinbouw Ondernemersprijs 2019
Datum: woensdag 9 januari 2019
Lees meer...
De Groene Sector Vakbeurs
Datum: dinsdag 15 januari 2019
Tijd: 15, 16 en 17 januari 2019
Lees meer...