Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Van den Oever officieel gecertificeerd voor CO2-prestatieladder

woensdag 25 oktober 2017

Op 4 oktober is boomkwekerij M. van den Oever als eerste grote boomkwekerij van Nederland officieel gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder niveau 3. In juli van dit jaar kreeg de kwekerij al een positief advies voor de certificering.

Volgens directeur Marwin Dekkers benadrukt M. van den Oever hiermee hoe serieus ze haar eigen missie neemt als 'Leefwereldverbeteraar'. 'Als voortrekker in de branche van een duurzame teelt en een vernieuwende en natuurlijke groenaanpak bij klanten, kan het niet anders dat je in eigen huis ook aan CO2-reductie moet werken.' De officiƫle certificering is gepubliceerd op de website van de stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) die de ladder beheert en verder ontwikkelt.

Verbeterplan
Binnen de CO2-prestatieladder is bij M. van den Oever een gedetailleerde inventarisatie gemaakt van alle aanwezige machines en werd de huidige uitstoot van CO2 op bedrijfsniveau berekend. De boomkwekerij stelde een verbeterplan op, waarin werd vastgelegd op welke wijze de CO2 uitstoot verder wordt gereduceerd. Er wordt bijvoorbeeld ingezet op een verlaging van de CO2 uitstoot van bedrijfsactiviteiten en uitgaand transport.

De CO2-prestatieladder als instrument

De CO2-prestatieladder is een instrument om bedrijven die deelnemen te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten voor klanten. Het gaat daarbij met name om energiebesparing, het efficiƫnt gebruik maken van materialen en de inzet van duurzame energie. Bij de ontwikkeling van de CO2-prestatieladder is gekozen voor twee belangrijke uitgangspunten: maximale gerichtheid op eigen initiatief, het realiseren van praktische resultaten in de keten en het stimuleren van innovaties ten aanzien van daadwerkelijke CO2-reductie.

Status CO2-prestatieladder en andere inspanningen
Naast het reduceren van de CO2 uitstoot zegt Dekkers veel waarde te hechten aan het kweken van gezonde en kwalitatief goede bomen, die met de meest milieuvriendelijke teeltmethodes worden gekweekt. 'In onze duurzame kweekmethode maken we gebruik van de natuur en investeren we actief in het verbreden van de biodiversiteit op onze boomkwekerij. Hiervoor werken we met onder andere insectenhotels, bijenkasten, nestkastjes en we zaaien lege stroken in met bloemenmengsels die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders.' Het bedrijf laat weten reeds gecertificeerd te zijn voor Milieukeur, ISO 9001 en het NL Greenlabel duurzaamheidspaspoort met een A+ status.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM
AGENDA
Plantarium 2018
Datum: woensdag 22 augustus 2018
Tijd: 22 t/m 24 augustus 2018
Locatie: International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude
Lees meer...
Demomiddag bodem- en plantversterking
Datum: woensdag 19 september 2018
Locatie: Rozenkwekerij Seuren Roses in Lottum
Lees meer...
Najaarsbeurs Grootgroenplus
Datum: woensdag 3 oktober 2018
Tijd: 3 t/m 5 oktober 2018
Locatie: Zundert
Lees meer...
Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij
Datum: vrijdag 9 november 2018
Locatie: Golfbaan Bentwoud
Lees meer...
Uitreiking Tuinbouw Ondernemersprijs 2019
Datum: woensdag 9 januari 2019
Lees meer...
De Groene Sector Vakbeurs
Datum: dinsdag 15 januari 2019
Tijd: 15, 16 en 17 januari 2019
Lees meer...