Archief Agenda Adverteren Abonneren Contact Disclaimer
Boomteelt Nieuws Blog Techniek Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Stad + Groen

Informatie vakbeurs GrootGroenPlus 2017 in app

donderdag 7 september 2017

Van 4 tot en met 6 oktober wordt de vakbeurs voor de groenbranche van vakbeurs GrootGroenPlus gehouden in het Noord-Brabantse Zundert. Het programma, dat steeds meer vorm krijgt, is via een app verkrijgbaar.

De organisatie laat weten dat standhouders hun opbouwinformatie krijgen en dat het centrale plein momenteel wordt ingericht, uiteraard met de daarbij behorende (groot)groenaankleding. Ook over sprekers en bezoekers wordt steeds meer bekend.

App is actief
Dit jaar kan er weer gebruik worden gemaakt van de app van GrootGroenPlus. Deze is gratis verkrijgbaar via de App Stores en biedt informatie over verblijf, programma, sprekers en andere belangrijke onderdelen, zoals de gegevens en favorieten van alle exposanten en de noviteiten. In de app is ook een interactieve plattegrond opgenomen. Hiermee is snel te zien wie waar op de beurs te vinden is. De app wordt in de aanloop naar de beurs dagelijks verder aangevuld. Als u de app in eerdere beursjaren al heeft gedownload, dan worden alle updates automatisch uitgevoerd.

Noviteiten en Roadshow
Natuurlijk zal er in oktober aandacht worden besteed aan verschillende noviteiten. Dit keer zijn er 16 planten aangemeld. Met de al in 2016 geïntroduceerde Road Show komen daar nog 25 terugkerende nieuwe onderdelen bij. Alle beschrijvingen zijn te vinden in de app en op de website.

Bibliotheek
De presentatie van noviteiten én van de favoriete planten van de exposanten dragen bij aan de verspreiding en vergroting van de vakkennis. Een ander element van de vakbeurs dat hieraan een belangrijke bijdrage levert, is de bibliotheek. Hierin vinden geïnteresseerden vakliteratuur voor en door boomkwekers. Ook diverse schrijvers zullen de bibliotheek bezoeken om zo hun lezers te ontmoeten.

Favorieten
Ook dit jaar is het thema 'My Favourite Plant!'. Er werd gekozen voor een verlenging van dit thema, omdat er nog volop kansen voor verdere verdieping zijn. In 2017 zijn er verschillende programma-elementen die hierop in gaan. Zo zijn er op de beursdonderdag en vrijdag diverse sprekers die op het centrale plein korte en krachtige presentaties geven over favoriete planten en boeken. Daarnaast heeft iedere spreker zelfstandige onderwerpen als de Floriade, Naamgeving, Klimaatverandering en Populieren. Reeds ingeplande sprekers zijn Hein van Iersel, Jaap Smit, Wim Huijser, Ron Bleijswijk en Marco Hoffman.

Toegang vakbezoek
Digitaal voorregistreren als bezoeker kan via de website, www.grootgroenplus.nl. Sinds augustus is ook een live chat toegevoegd, zodat vragen in realtime gesteld kunnen worden. Wie van plan is de beurs te bezoeken, kan in de meer dan 300 exposantenprofielen vooraf precies zien wie aanwezig zullen zijn en wat zij doen. Voor het eerst is er een koppeling met een voorraadsysteem gelegd. Niet alleen de plantengroepen, maar ook de gehele actuele voorraad is daarmee zichtbaar.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM
AGENDA
LTO Boomkwekersdag
Datum: donderdag 21 december 2017
Locatie: Voorstraat 30, 4054 MX Echteld
Lees meer...
Telermaat Open
Datum: vrijdag 12 januari 2018
Tijd: 12 en 13 januari 2018
Locatie: Boskoop
Lees meer...
IPM Essen
Datum: dinsdag 23 januari 2018
Tijd: 23 t/m 26 januari
Locatie: Messe Essen, Duitsland
Lees meer...
Plantarium 2018
Datum: woensdag 22 augustus 2018
Tijd: 22 t/m 24 augustus 2018
Locatie: International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude
Lees meer...
Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij
Datum: vrijdag 9 november 2018
Locatie: Golfbaan Bentwoud
Lees meer...