Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Neuzen Treeport en alliantiepartners in dezelfde richting

vrijdag 14 juli 2017

Coƶperatieve Vereniging Treeport Zundert U.A. (Treeport) heeft in de afgelopen jaren met twaalf organisaties eenzelfde alliantieverklaring gesloten. Met deze alliantieverklaring gaan zij samen voor een gezonde groei.

In de eerste helft van 2017 werd de wens uitgesproken om samen ook daadwerkelijk invulling en inhoud te geven aan deze vrijblijvende verklaring. Daarom kwamen op 12 juli de vertegenwoordigers van Stichting van Gogh & Zundert, Corso Zundert, CLTV Zundert, Telermaat, Boomtelersfederatie Noord-Belgiƫ, Stichting EPS, Gemeente Zundert, Rabobank de Zuidelijke Baronie, Prinsentuin College, ROC West-Brabant (verhinderd) en Prinsentuin van Cooth samen op een pop-up vergaderlocatie.

Toekomstvisie van de boomkwekerij
Deze vergaderlocatie was ingericht op het bedrijf van Boomkwekerijen Zundert BV te Rijsbergen. Een afgevaardigde van de Ledenraad gaf een korte inleiding en vanuit het bestuur werd op persoonlijke titel een toekomstvisie van de boomkwekerij gegeven. Daarna volgde een informatieve rondleiding door het bedrijf. Er waren diverse stoplocaties waarbij de aanwezigen, al dan niet met een demonstratie van de werkzaamheden van de werkgroepen, op de hoogte werden gesteld. De goede en inhoudelijke vragen die vanuit de gasten gesteld werden, maakten al snel duidelijk dat het verhaal van Treeport goed gehoord werd.

Vervolgtraject wordt ingezet
Na de rondleiding werden drie forumgroepen gevormd. Zij bespraken verder inhoudelijk de mogelijkheden en onmogelijkheden van de alliantieverklaring met elkaar. Op deze manier kon worden bekeken wat alliantiepartners voor Treeport kunnen betekenen en natuurlijk ook wat de partners van Treeport verwachten. Er bleken onderling verschillende mogelijkheden voor alliantiepartners te zijn. Aan het einde van de avond konden een aantal vruchtbare conclusies getrokken worden. Daarbij viel op dat er veel overlap was tussen de voorgestelde actiepunten van de groepen. Dit laat zien dat de alliantiepartners veelal op dezelfde lijn zitten met Treeport. Na de zomer zal Treeport het vervolgtraject inzetten, door alle uitgestoken handen aan te nemen en gezamenlijk invulling te geven aan de gezonde groei.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM
AGENDA
Plantarium 2018
Datum: woensdag 22 augustus 2018
Tijd: 22 t/m 24 augustus 2018
Locatie: International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude
Lees meer...
Demomiddag bodem- en plantversterking
Datum: woensdag 19 september 2018
Locatie: Rozenkwekerij Seuren Roses in Lottum
Lees meer...
Najaarsbeurs Grootgroenplus
Datum: woensdag 3 oktober 2018
Tijd: 3 t/m 5 oktober 2018
Locatie: Zundert
Lees meer...
Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij
Datum: vrijdag 9 november 2018
Locatie: Golfbaan Bentwoud
Lees meer...
Uitreiking Tuinbouw Ondernemersprijs 2019
Datum: woensdag 9 januari 2019
Lees meer...
De Groene Sector Vakbeurs
Datum: dinsdag 15 januari 2019
Tijd: 15, 16 en 17 januari 2019
Lees meer...