Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Cultuurgroep onderzoekt voortzetting 'Excellence Roses'

woensdag 15 maart 2017

Rosa ‘ Garden of Roses’
De Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen adopteert voor het tweede jaar op de rij 'Excellence Roos' Garden of Roses op De Rozenhof in Lottum. Tevens onderzoekt ze de mogelijkheden om het initiatief voort te zetten.

De intentie van de cultuurgroep is jaarlijks de Excellence Roos van het jaar te adopteren. Omdat er nog geen Excellence Roos 2017 is, is gekozen de adoptie van de Excellence Roos van vorig jaar voort te zetten. Garden of Roses heeft pastelroze bloemen en is geschikt als perkroos en potroos. In 2007 heeft Kordes de roos op de markt gebracht. De cultuurgroep kiest voor de Excellence Roos van het jaar, zodat rozen van alle veredelaars die meedoen in Excellence-keuringen in aanmerking komen.

Voortzetting Excellence Roses
De cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen heeft zitting in het bestuur van de Stichting Excellence Roses, dat in 2013 werd opgericht met het doel het imago van de buitenroos te verbeteren. Het bestuur hiervan maakt momenteel pas op de plaats. Een speciale expertgroep vanuit de Cultuurgroep onderzoekt de mogelijkheden om Excellence op een voor de sector en andere belanghebbenden goede manier te kunnen vervolgen.

'Excellence rozen' zijn sterke, gezonde, rijk- en doorbloeiende rozen, die zonder inzet van gewasbeschermingsmiddelen een goed resultaat geven bij eindgebruiker. Om voor het predicaat in aanmerking te komen ondergaan rozen een driejarige keuring in zeven verschillende rosaria in Nederland en België.

De Rozenhof
Voor 2016 financierde de Cultuurgroep Rozen en Rozenonderstammen De Rozenhof met een algemene bijdrage. Door de adoptie komt de cultuurgroep op de tuin nadrukkelijk in beeld door naamsvermelding op borden in de tuin, in de media, in schriftelijk promotiemateriaal en op de website van De Rozenhof. In De Rozenhof staan alle Excellence-rozen, de Excellence-keuringsrozen en nagenoeg alle Duitse ADR-rozen.

Foto: Kordes

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM
AGENDA
Brexit-bijeenkomst
Datum: donderdag 28 juni 2018
Locatie: Naaldwijk
Lees meer...
Telermaat Zomertour
Datum: dinsdag 3 juli 2018
Tijd: 3 t/m 6 juli
Locatie: Diverse locaties
Lees meer...
Plantarium 2018
Datum: woensdag 22 augustus 2018
Tijd: 22 t/m 24 augustus 2018
Locatie: International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude
Lees meer...
Demomiddag bodem- en plantversterking
Datum: woensdag 19 september 2018
Locatie: Rozenkwekerij Seuren Roses in Lottum
Lees meer...
Najaarsbeurs Grootgroenplus
Datum: woensdag 3 oktober 2018
Tijd: 3 t/m 5 oktober 2018
Locatie: Zundert
Lees meer...
Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij
Datum: vrijdag 9 november 2018
Locatie: Golfbaan Bentwoud
Lees meer...