Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Sectorupdate 2016 boomkwekerijbranche: containerteelt zit in de lift

woensdag 8 maart 2017

De afzet van containerteelt zit in de lift; met name grote bedrijven zagen hun omzet flink stijgen. Dit blijkt uit de sectorupdate 2016 voor de boomkwekerijbranche van accountancy- en adviesbureau Van Oers Agro.

Uit de update blijkt dat bedrijven in de containerteelt het najaar van 2016 met een omzetstijging hebben afgesloten. Daaraan heeft de sector volgens Van Oers zelf bijgedragen. Door tijdig rigoreus in te grijpen in het teeltplan en actief te werken aan vraaggerichte productie, bevindt de containerteelt zich in een stabiele periode.

Directeur van Van Oers Agro Arno Zagers: 'De containerteelt heeft de omzet afgelopen jaar verder zien stijgen. De bos- en haagplantsoenkwekers zien ook de voortekenen van herstel, de grotere kwekerijen ervaren eerder herstel dan de kleinere. Deze laatste hadden nog last van zeer wisselende resultaten.'

Door de omzetstijging van de grote bedrijven nam ook de kritische opbrengstprijs toe. De kleinere bedrijven weten de kritische opbrengstprijs beter in de hand te houden, zo blijkt uit het rapport.

Van Oers ziet de eerste tekenen van herstel in het bos- en haagplantsoen. De export trekt aan en de prijzen liggen gemiddeld iets hoger. De algemene stemming in de sector is een stuk positiever geworden. Daarnaast zijn afnemers weer bereid om te betalen voor kwaliteit en ontstaat er weer schaarste, een gezonde situatie in het voorjaar.

Van Oers Agro brengt elk half jaar sectorrapporten uit voor de boomkwekerijsector. Deze rapportages, gericht op bos- en haagplantsoen en containerteelt, komen uit in februari en september en hebben betrekking op de voorgaande periode. Van Oers gaat in deze rapporten nader in op trends en ontwikkelingen die het bedrijf ziet in de markt.

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM
AGENDA
Plantarium 2018
Datum: woensdag 22 augustus 2018
Tijd: 22 t/m 24 augustus 2018
Locatie: International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude
Lees meer...
Demomiddag bodem- en plantversterking
Datum: woensdag 19 september 2018
Locatie: Rozenkwekerij Seuren Roses in Lottum
Lees meer...
Najaarsbeurs Grootgroenplus
Datum: woensdag 3 oktober 2018
Tijd: 3 t/m 5 oktober 2018
Locatie: Zundert
Lees meer...
Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij
Datum: vrijdag 9 november 2018
Locatie: Golfbaan Bentwoud
Lees meer...
Uitreiking Tuinbouw Ondernemersprijs 2019
Datum: woensdag 9 januari 2019
Lees meer...
De Groene Sector Vakbeurs
Datum: dinsdag 15 januari 2019
Tijd: 15, 16 en 17 januari 2019
Lees meer...