Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Ekompany maakt doorstart

vrijdag 11 maart 2016

Kunstmestbedrijf Ekompany Agro BV uit Born maakt een doorstart. Het Chinese bedrijf Kingenta Ecological Engineering Group Co. Ltd neemt het bedrijf over.

Grondlegger en voormalig mede-eigenaar Eric van Kaathoven en een groot deel van het personeel zal betrokken worden in de nieuwe organisatie. Het bedrijf gaat verder onder de naam Ekompany International BV. Ekompany International is de eerste langzaamwerkende gecoate meststoffen (CRF) productie- en verkooporganisatie van Kingenta in Europa.

Mr Zhai Jidong, Chief Operating Officer van Kingenta: "De Ekompany acquistie heeft een strategische lange termijn fit binnen Kingenta: expansie wereldwijd en tegelijkertijd heeft Ekompany een goede technologiedie prima past binnen de Groep. R&D zal worden versterkt in Europa bij Ekompany ten behoeve van de de lange termijn strategie van Kingenta en Ekompany".

Eric van Kaathoven licht toe: "De vertraging in de bouw van de nieuwe fabriek had Ekompany Agro BV in de problemen gebracht; dat resulteerde uiteindelijk in een faillisement op 23 oktober 2015. Kingenta was op zoek naar een mogelijkheid om de Europese markt te betreden en had interesse in Ekompany zonder kennis te hebben van het faillissement. De producten van Ekompany zijn een mooie aanvulling op het productenpakket van Kingenta en omgekeerd. Het streven is om zo snel mogelijk de activiteiten op te starten en weer in contact te treden met klanten."

Kingenta
Kingenta is een Chinese onderneming gericht op ontwikkeling, productie en marketing van slow en controlled release fertilisers (SRF en CRF), water oplosbare meststoffen (WSF), vloeibare meststoffen, fosfor chemicaliën en andere speciale meststoffen. Het bedrijf is sterk gericht op innovatie en heeft ca. 10.000 medewerkers en een jaarlijkse productiecapaciteit van 6 miljoen ton meststoffen waarvan 1,8 miljoen ton SRF/CRF en een omzet in 2015 van ca. 2,45 miljard euro en een netto winst van 150 miljoen euro. De activiteiten van de beursgenoteerde organisatie richten zich met name op China, Zuid-Korea, Japan, Australië en Maleisië.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM
AGENDA
Start project Bodem en water in de Kempen
Datum: woensdag 30 mei 2018
Locatie: Boomkwekerij Van Eyken in Eersel
Lees meer...
Garden Trials and Trade
Datum: dinsdag 12 juni 2018
Tijd: 12, 13 en 14 juni 2018
Lees meer...
Open Kwekerijdag Greenport Boskoop
Datum: zaterdag 16 juni 2018
Tijd: 10:00 - 17:00
Locatie: Berkenbroek, Reeuwijk
Lees meer...
Plantarium 2018
Datum: woensdag 22 augustus 2018
Tijd: 22 t/m 24 augustus 2018
Locatie: International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude
Lees meer...
Demomiddag bodem- en plantversterking
Datum: woensdag 19 september 2018
Locatie: Rozenkwekerij Seuren Roses in Lottum
Lees meer...
Najaarsbeurs Grootgroenplus
Datum: woensdag 3 oktober 2018
Tijd: 3 t/m 5 oktober 2018
Locatie: Zundert
Lees meer...