Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Jubileumeditie GrootGroenPlus krijgt steeds meer vorm en aandacht

donderdag 30 juli 2015

GrootGroenPlus, de internationale vakbeurs voor de boomkwekerij die van 30 september tot en met 2 oktober 2015 in Zundert (NL) gehouden wordt, krijgt steeds meer vorm.

Het programma van de 25e editie van deze beurs wordt steeds verder ingevuld en inmiddels kan al een tipje van de sluier worden opgelicht. Daarnaast wordt zowel nationaal als internationaal hard gewerkt aan het werven van bezoekers. Zo wordt er bijvoorbeeld dit jaar voor het eerst ingezet op de persoonlijke benadering en uitnodiging van inkopers van groen.

Vakbeurs GrootGroenPlus zal op woensdag 30 september officieel geopend worden in aanwezigheid van de burgemeester van Zundert, de boomkwekerijgemeente en thuishaven waaraan de organisatie in 2015 een herdenkingsboom schenkt. Ook zullen een aantal speciale gasten van de burgemeester aanwezig zijn. Aan deze opening is uiteraard een programma gekoppeld, waarin onder meer ruimte is voor de uitreiking van de Jac Lodders- en Jan van Dongen-prijzen en de uitreiking van de Zundert Groen Imago Prijs. De standkeuringen worden vanaf deze editie uitgevoerd met behulp van een scoresheet. Deze bevat een aantal criteria en een bijbehorende puntentelling. Deelnemers ontvangen hierover binnenkort meer informatie.

Tijdens de opening wordt ook een speciale jubileumfilm gelanceerd en worden de jubilarissen gehuldigd. Het thema van de editie van dit jaar is niet voor niets 'Growing strong! celebrating 25 years'. De beurs is in de afgelopen 25 jaar ver gekomen, maar heeft zeker nog een hele toekomst voor zich. De jubileumfilm met onderwerpen als onderwijs, nieuwigheden, techniek en ondernemer wordt gekoppeld aan een digitaal archief op www.grootgroenplus.nl.

Dat deze editie een jubileumeditie is, is niet alleen tijdens de opening te merken. Op de donderdagavond wordt bijvoorbeeld een aantal jubileumactiviteiten georganiseerd en wordt er vooral gekeken naar de toekomst. Hierbij zullen onder meer het Business Centre Treeport zich presenteren, een trendwatcher een visie geven en is er voldoende gelegenheid om te netwerken. Tijdens de gehele beursperiode staan bovendien drie Rond-de-grote-groene-tafelsessies gepland, discussies die zich richten op actuele thema's in de branche. Ook zijn de deelnemende bedrijven voor de externe en interne persreis inmiddels bekend. De internationale pers zal tijdens de externe persreis Boomkwekerij Dictus-Hereijgers, Lodders Boomkwekerijen, Verpaalen-Herijgers en A. M. Marijnissen Vaste Planten bezoeken. Tijdens de interne persreis staan Jiffy Products International, de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC), Boomkwekerij Kuppens, Oakover Nurseries Ltd en Boomkwekerij M. van den Oever in de belangstelling.

door Peter Jansen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM
AGENDA
Brexit-bijeenkomst
Datum: donderdag 28 juni 2018
Locatie: Naaldwijk
Lees meer...
Telermaat Zomertour
Datum: dinsdag 3 juli 2018
Tijd: 3 t/m 6 juli
Locatie: Diverse locaties
Lees meer...
Plantarium 2018
Datum: woensdag 22 augustus 2018
Tijd: 22 t/m 24 augustus 2018
Locatie: International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude
Lees meer...
Demomiddag bodem- en plantversterking
Datum: woensdag 19 september 2018
Locatie: Rozenkwekerij Seuren Roses in Lottum
Lees meer...
Najaarsbeurs Grootgroenplus
Datum: woensdag 3 oktober 2018
Tijd: 3 t/m 5 oktober 2018
Locatie: Zundert
Lees meer...
Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij
Datum: vrijdag 9 november 2018
Locatie: Golfbaan Bentwoud
Lees meer...