Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
ZLTO Advies
Postbus 100
5201 AC 's Hertogenbosch
Nederland

Tel: 06 295 202 77
E-mail: info@zlto.nl

www.zlto.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Aftrap van samenwerking voor Brabantse boomteeltopleiding
Helicon, Prinsentuin en verschillende boomkwekers gaan gezamenlijk investeren in een Brabantse boomteeltopleiding.
Lees meer
Brede toelating Ranman Top voor sierteelt, veredeling en zaadteelt
Het Ctgb heeft besloten om het gebruiksgebied van het middel uit te breiden met de bloemisterijgewassen, laanbomen, coniferen, sierheesters, bos- en haagplantsoen, vaste planten, veredeling en diverse zaadteelten.
Lees meer
Primeur Groen Xylotheek op ZLTO Congres
Op het ZLTO Congres, dat plaatsvond op donderdag 14 december jl., werd de Groen Xylotheek voor het eerst in het openbaar getoond.
Lees meer
Project 'Leve(n)de bodem' gestart
Delphy gaat aan de slag om de bodemkwaliteit van landbouwgronden te verbeteren in samenwerking met ZLTO, Rusthoeve en onderzoeks-en kennisinstellingen.
Lees meer
Premie hagelverzekering Interpolis verhoogd
Interpolis verhoogt per 1 januari 2017 de premie van de hagelverzekering. De verzekeringsmaatschappij heeft dit in een brief aan haar klanten meegedeeld.
Lees meer
Netwerk gebruikswaarden bomen ontwikkelt zich verder
Het "Netwerk Gebruikswaarden Bomen", een initiatief van de LTO Cultuurgroep Laanbomen, begint langzamerhand steeds meer vorm te krijgen.
Lees meer
29 november t/m 1 december: Future Green City 2016
Future Green City krijgt een vervolg. De organisatie laat weten dat de tweede editie zal plaatsvinden op 29 november t/m 1 december 2016.
Lees meer
Behoud natuur centraal in kustvisie Zeeland
De Provincie Zeeland heeft op woensdag 9 maart 2016 de aftrap gegeven voor de gezamenlijk op te stellen Zeeuwse kustvisie.
Lees meer
LTO zoekt kandidates voor Europese innovatieprijs agrarisch onderneemsters
LTO Vrouw en Bedrijf doet een oproep aan het adres van agrarische onderneemsters, die op het gebied van innovatie aan de weg timmeren en bijzondere prestaties leveren.
Lees meer
‘Aanpassing van EU-Nitraatrichtlijn noodzakelijk’
De Europese Nitraatrichtlijn en het mestbeleid moeten worden aangepast omdat deze in de boerenpraktijk tot toenemende problemen leidt.
Lees meer
1 | 2
Koepelproject Plantgezondheid, een overzicht
De afgelopen twee jaren draaide het Koepelproject Plantgezondheid Bomen en Vaste planten. Met 22 projecten werd in totaal 600.000 euro aan oud Productschap Tuinbouw-geld besteed aan diverse onderzoeken in de boomkwekerijsector.
Boomkwekers zijn verslaafd aan ingrijpen. Moet dat ophouden?
Onder boomkwekers is vaak een defensieve houding te bemerken als het gaat om gewasbescherming. De vraag is of dat de juiste insteek is.
Waterschade drijgt deel boomkwekers tot wanhoop
6 Juni melden de waterschappen dat de waterstand in Noord-Brabant en Limburg dalende is naar normaal peil. Maar in de weken daarop zitten veel boeren met de handen in het haar, stel ZLTO, want de vele regenbuien in juni hebben gezorgd voor grootschalige schade. Volgens de organisatie hebben delen van Brabant en Limburg last van het vele regenwater dat bovendien vaak moeilijk de percelen verlaat.
Meer Samenwerking in boomteeltonderwijs
Eind oktober waren boomteeltdocenten te gast bij PPO Boomkwekerij in Randwijk. Daar werd gesproken over de toekomst van het boomteeltonderwijs. Door de toenemende specialisatie in de sector wordt maatwerk in het onderwijs steeds belangrijker, vinden zij. Aad Vollebregt van Handelskwekerij Gebr. Van de Reep in Hillegom pleit echter eerder voor een algemene opleiding. 'Het is belangrijk dat je breed georiënteerd bent en ervaring uit andere sectoren kunt toepassen in jouw sector.'
De spuit gaat eruit
Verzelfstandiging én een schoner milieu zijn de toverwoorden in de gemeente Haaren. Aan sportveldbeheerder Ad van de Ven de taak om de sportverenigingen te begeleiden in het eigen veldonderhoud 'groene stijl'.
Onterechte spookbeelden rondom 'Roemenenconstructies'?
Werken met Bulgaren of Roemenen is niet zonder risico, maar wat is het alternatief voor de kweker? . . .
Het ene jaar miljonair, het andere jaar naar de rechtbank
Forum: Kansen en bedreigingen in de boomteelt Tags: DLV Plant Flora Holland Boskoop on Kemps Sectorspecialist Boomteelt - (Z)LTO Jos Meijer Flynth