Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Boomteelt Nieuws Blog Techniek Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Telermaat Zundert
De Ambachten 27
4881 XZ Zundert
Nederland

Tel: 088- 4500400
Fax: 076- 597 2651
E-mail: zundert@telermaat.nl

www.telermaat.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
CONTACTPERSONEN
Peter van Dongen
06 53 256 044
peter@telermaat.nl
Rene de Lepper
rene@telermaat.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Verslag jubileum-editie Telermaat Open
Dat boomkwekers een sportief volkje zijn bleek ook het afgelopen weekend weer. 12 en 13 januari werd er door vele boomkwekers of medewerkers daarvan deelgenomen aan het Telermaat Open 2018.
Lees meer
Tenniskampioenschap voor boomkwekers staat voor de deur
Vrijdag 12 en zaterdag 13 januari wordt in Boskoop voor de twintigste keer de Nationale Kampioenschappen Tennis voor Boomkwekers georganiseerd. Inschrijven kan nog twee weken.
Lees meer
Telermaat Nursery Academy data bekend
De jaarlijkse masterclasses van Telermaat komen er weer aan. Begin 2018 kunt u weer wat wijzer worden in de Nursery Academy. Alle masterclasses dragen bij aan de verlenging van uw spuitlicentie.
Lees meer
Tenniskampioenschap voor kwekers viert jubileum
De Nationale Kampioenschappen Tennis voor Boomkwekers is de afgelopen jaren een heuse traditie geworden. Vrijdag 12 en zaterdag 13 januari wordt de wedstrijd voor de twintigste keer georganiseerd.
Lees meer
Neuzen Treeport en alliantiepartners in dezelfde richting
Op 12 juli kwamen vertegenwoordigers van Treeport en zijn twaalf alliantiepartners bij elkaar in Zundert.
Lees meer
Nog een paar plekken beschikbaar voor zomertour in Saasveld
Het gaat hard met de inschrijvingen voor de zomertour, zo laat Telermaat weten. Inmiddels kan alleen nog worden ingeschreven voor de bijeenkomst op 29 juni.
Lees meer
27 juni: eerste bijeenkomst Telermaat-zomertour
Dinsdag 27 juni organiseert Telermaat een eerste bijeenkomst van de Telermaat Zomertour. Deze vindt plaats in Zundert.
Lees meer
Tijd voor een tweede ronde: de Telermaat Zomertour
Na een succesvolle eerste editie in 2016 organiseert Telermaat ook dit jaar weer een Telermaat Zomertour, dit jaar van 27 t/m 30 juni.
Lees meer
Studieclub Innovatieprijs 2017 voor Telermaat
Telermaat is er met de eerste prijs van de Studieclub Innovatieprijs vandoor gegaan. De prijs werd 21 februari uitgereikt tijdens het Kwekerscafé.
Lees meer
Stemrondes Studieclub Innovatieprijs geopend
Tijdens het Kwekerscafé op 21 februari wordt bekend wie de Studieclub Innovatieprijs van 2017 in de wacht sleept. Kanshebbers zijn André van Zoest, Rijnbeek & Zn. en Telermaat.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4
Herkenbaar, helpend en taboedoorbrekend
Volgens Alzheimer Nederland hebben 270.000 mensen in Nederland dementie. Met de vergrijzing zal dat aantal de komende jaren alleen maar toenemen.
Taxuskever nauwelijks nog adequaat te bestrijden
‘De taxuskever geldt al geruime tijd als een plaag in de boomkwekerij, maar nu zien we het aan alle kanten uit de hand lopen.’ Dat zegt Wilma Windhorst, adviseur boomteelt bij adviesbureau Agropoli.
#wiemaakthetverschil
Sinds 2012 organiseert dit vakblad een Boom-In-Business-kerst- of nieuwjaarsdiner. Het idee is om met een aantal ondernemers te discussiëren over een voor de sector relevant thema en tegelijk te proosten op het nieuwe jaar.
Boomkwekers zijn verslaafd aan ingrijpen. Moet dat ophouden?
Onder boomkwekers is vaak een defensieve houding te bemerken als het gaat om gewasbescherming. De vraag is of dat de juiste insteek is.
Nieuwe beperkingen in gewasbescherming
Afgelopen voorjaar berichtte Boom in Business dat er veranderingen op komst zijn die gevolgen hebben voor de gewasbeschermingsmethodes in de boomkwekersbranche. We kondigden een tweede aanpassingsronde aan in het etiketteringssysteem van de toegelaten chemische middelen.
Als een koek op de pot, dus alles blijft mooi schoon
Het afstrooimiddel Cantop van Telermaat tegen onkruid en mos tast de zuurgraad van de grond niet aan en onttrekt weinig stikstof, dus de bemesting hoeft er niet voor te worden aangepast. 'Voor mij is het het belangrijkste dat het functioneel is op de kwekerij, dat het werkt met de barkstrooier en dat het makkelijk is voor de mensen op de kwekerij', zegt gebruiker Tonco Captein van P.W. Captein & Zn uit Alphen aan den Rijn.
Creativiteit moet boomkweeksector redden van onkruidwoeker
De boomkweeksector maakt zich al jaren grote zorgen over de verschraling in het aanbod van gewasbeschermingsmiddelen. De belangrijkste oorzaak van dat probleem moet vooral gezocht worden in de administratieve lasten die de toelatingshouders en de boomkwekers opgelegd worden. Onkruidbestrijding in de boomkweeksector wordt steeds complexer, maar dat nodigt ook uit tot innovatie.
Samenwerken betekent ook de bereidheid om in te leveren
Het is een goede gewoonte dat Boom-In-Business in samenwerking met de Rabobank een nieuwsjaardiner organiseert. De locatie was dit keer Telermaat Boskoop, waar meer dan twintig kwekers, leveranciers en klanten welkom werden geheten door Telermaat-directeuren Jeroen Fase en Peter van Dongen.
1 | 2 | 3