Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Gebr. Ezendam BV
Oonksweg 35
7622 AW Borne
Nederland

Tel: 074 267 06 35
Fax: 074 266 91 97
E-mail: info@ezendam.info

www.ezendam.info
OMSCHRIJVING MERKEN
Gebr. Ezendam BV is in 1984 begonnen met een landbouwmechanisatie bedrijf in Zenderen. In 1993 hebben ze in Borne het bedrijf van een collega overgenomen, hierdoor werd het bedrijf uitgebreid en kwam er melkwinning en stalinrichting bij. Omdat veel klanten boomkwekers uit de buurt zijn, zijn ze begonnen met het mechaniseren van de kwekerij sector, zo is het merk Globus ontstaan.

Onze Globus vormsnoeimachines voor buxus, taxus etc., maken u het werk makkelijk. U snoeit uw bollen moeiteloos en vlijmscherp, dankzij het gepatenteerde snijsysteem van onze Globus vormsnoeimachines. Ook kegels, piramides of cilinders snoeien gaat zeer eenvoudig. Zowel half automatisch als geheel automatisch. Tegenwoordig is het ook mogelijk om uw machines te voorzien van GPS systemen, waardoor uw machines nog efficiënter kunnen worden ingezet.
VEEHOUDERIJTECHNIEK

LANDBOUWMECHANISATIE

KWEKERIJ MACHINES
BROCHURES
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Betere kwaliteit plant met minder werkzaamheden
Osmocote Preplant is een nieuwe, duurzame ‘hightech’ meststof voor gebruik in de vollegronds-boomkwekerij.
Lees meer
23-26 januari: 36e editie IPM Essen
Van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 januari vindt de 36e editie plaats van de Internationale Pflanzenmesse Essen (IPM).
Lees meer
Conceptdenken: geïntegreerde aanpak met modulair en elektrisch voertuig
Gebr. Ezendam en Hens Hinloopen presenteren op Plantarium een elektrisch aangedreven voertuig dat modulair aanpasbaar is en daarmee bruikbaar voor meerdere werkzaamheden.
Lees meer
Geurkink Tuinplanten aan de slag met snoei-steekmachine met gps
Na een testperiode en enkele aanpassingen leverde Gebr. Ezendam in april definitief de Globus-zelfrijdende combinatiemachine ZCM-2200 aan Geurkink Tuinplanten BV in Winterswijk.
Lees meer
Op maat gemaakte boomkwekerijmachine voor kweker in Corle
Gebr. Ezendam uit Borne heeft eerder dit jaar een ZCM-2200 geleverd aan boomkwekerij Geurkink te Corle.
Lees meer
Gebr. Ezendam te zien bij Greenproject op RTL7
Gebr. Ezendam is op 27 maart te zien in het programma Greenproject van RTL7.
Lees meer
Op GrootGroenPlus 2012 mechanisatie in de Techniek Arena
Op de boomkwekerijvakbeurs GrootGroenPlus 2011, die van 3 t/m 5 oktober in Zundert wordt gehouden, wordt ook aandacht besteed aan mechanisatie. Dit gebeurt in de Techniek Arena, een overkapping op een verharde ondergrond waaromheen stands worden geplaatst.
Lees meer
Gebr. Ezendam BV
Wij, Gebr. Ezendam BV, staan uiteraard ook dit jaar met diverse machines op de techniekbeurs Baumschultechnik 2012. Op de beurs staan wij met diverse snoeimachines, kluitensteekmachines, rijenspuitkappen en volautomatische machines.
Lees meer
Buxusdag 2012 van DLV Plant
Vrijdag 15 juni organiseert DLV Plant bij kwekerij Johan Scheurwater in Ophemert de Buxusdag 2012. Dit kennisevent begint om 13.30 uur en eindigt om 17.30 uur. De toegang is gratis.
Lees meer
Plantgatenboormachine voor drie bedden tegelijk
Arno van de Ven loonwerk voor boomkwekerijen uit Haaren kreeg in augustus vorig jaar zijn automatische plantgatenboormachine, de PGB06, geleverd. Deze machine, gefabriceerd door Gebr. Ezendam uit Borne, boort gaten in drie bedden tegelijk, en dat met een precisie waar je u tegen zegt.
Betere kwaliteit plant met minder werkzaamheden
Osmocote PrePlant is een nieuwe, duurzame 'hightech' meststof voor gebruik in de vollegronds-boomkwekerij. Hiermee maakt ICL Specialty Fertilizers het nu mogelijk om teelten al bij de inplant de benodigde voeding voor twee seizoenen mee te geven.
Planten exact recht en vast in de grond
Na een testperiode en enkele aanpassingen leverde Gebr. Ezendam in april definitief de Globus-zelfrijdende combinatiemachine ZCM-2200 aan Geurkink Tuinplanten BV in Winterswijk Corle. Deze volautomatische snoei-steekmachine op gps is geheel op maat gebouwd naar wens van de kwekerij.
Resultaten van het onderzoek naar een geïntegreerde beheersing van de Buxus ziete Cylindrocladium buxicola
Buxus is een van de meest populaire planten in de moderne tuinaanleg. Deze traaggroeiende en intergroene plant dient vaak als tuin- en terrasplant, en laat door zijn mooi gesloten groeiwijze gemakkelijk snoeivormen toe.