Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Boomkwekerij Combinatie Mauritz BV
Lakemondsestraat 2a
4043 JD Opheusden
Nederland

Tel: 0488 441501
E-mail: info@combinatiemauritz.nl

www.combinatiemauritz.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Boomkweker Mauritz: 'We hoeven nooit meer terug te rijden voor de wilgen op de hoek!'
KWH Holland begon twee jaar geleden met de ontwikkeling van de drierijennevelspuit met selective dosing unit oftewel SDU. Ales Metaaltechniek in Rhenen bouwt de nevelspuiten voor KWH Holland.
Boomkwekers zijn verslaafd aan ingrijpen. Moet dat ophouden?
Onder boomkwekers is vaak een defensieve houding te bemerken als het gaat om gewasbescherming. De vraag is of dat de juiste insteek is.
Waterschade drijgt deel boomkwekers tot wanhoop
6 Juni melden de waterschappen dat de waterstand in Noord-Brabant en Limburg dalende is naar normaal peil. Maar in de weken daarop zitten veel boeren met de handen in het haar, stel ZLTO, want de vele regenbuien in juni hebben gezorgd voor grootschalige schade. Volgens de organisatie hebben delen van Brabant en Limburg last van het vele regenwater dat bovendien vaak moeilijk de percelen verlaat.
Prunus sargentii 'Rancho': Een prachtige kers, maar niet voor de eeuwigheid
Kersen komen uit de Betuwe. Dat heeft de auteur van dit stukje al op de lagere school geleerd. Voor een mening over sierkers 'Rancho'is het al niet anders ,. Boom-In-Business vraagt Wouter Mauritz van Laanboomkwekerij Combinatie Mauritz uit Opheusden.
Wie gaat stuivertje wisselen met de grote vier van Zuidplas: es, els, wilg en populier
Natuurlijk wil Geert Jan Rozendaal van de gemeente Zuidplas optreden als boomambassadeur. Maar welke boom wil hij in de competitie brengen? De uiteindelijke keuze blijkt makkelijk te zijn: Prunus sargentii 'Rancho', een van de soorten die zijn gemeente graag en veel inzet als vervanging van de grote vier van deze Zuid-Hollandse gemeente.
Een sierkers is geen boom voor de eeuwigheid en 'Rancho' is wat dat betreft geen uitzondering
Het is een goede gewoonte dat iedere inspiratieboom zijn eigen copromotor heeft, in de persoon van een kweker die ervaring heeft met het opkweken van deze boom. Omdat alle kersen uiteindelijk uit de Betuwe komen, lag het voor de hand om ook de kweker hiervandaan te halen. De gelukkige werd Wouter Mauritz van Laanboomkwekerij Combinatie Mauritz uit Opheusden.
Boomkwekend Nederland zegt dans rond essentaksterfte grotendeels te ontspringen
De essentaksterfte waart nog steeds rond in binnen- en buitenland. Hoe is het eigenlijk gesteld op de Nederlandse boomkwekersvelden? Op een enkeling na, was het antwoord: 'Nee, wij hebben er geen last van'. Enigszins opmerkelijk, want her en der gaat nog steeds de zaag in aangetaste essen. . . . . . .