Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Delphy
Italielaan 6
2391 PT Hazerwoude Dorp
Nederland

Tel: 0172-212827
E-mail: boomteelt@delphy.nl

www.delphy.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Demodag Leve(n)de Bodem
Vrijdag 7 september organiseert Delphy voor de tweede keer een demomiddag in het kader van Leve(n)de Bodem, bij Boomkwekerij Louis van den Broek in Zundert.
Lees meer
Project ‘Bodem en water in de Kempen’ ook van start in Eersel
Op 30 mei start het driejarige project ‘bodem en water in de Kempen’ in Eersel. Hetzelfde project startte eind vorig jaar al in Limburg.
Lees meer
Nieuwe uitgave 'Gewasbescherming Boomteelt en Vaste Plantenteelt 2018'
De gids bevat informatie die boom- en vaste plantentelers kunnen gebruiken voor een effectieve gewasbescherming.
Lees meer
Plantarium krijgt groot techniekplein
In augustus vindt Plantarium plaats, op een nieuwe locatie en onder één dak met Groen-Direkt. Toeleveranciers krijgen dit jaar meer ruimte om hun innovaties te presenteren en demonstreren.
Lees meer
Informatiebijeenkomst Limburgs project ‘Duurzame Teelt, gezonde producten'
Dit jaar start in Limburg een driejarig project om telers te ondersteunen in het realiseren van een weerbare bodem. 11 januari wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd voor geïnteresseerde bedrijven.
Lees meer
Project ‘Duurzame Teelt, gezonde producten’ van start in Limburg
Onlangs is in Limburg het driejarig project ‘Duurzame Teelt, gezonde producten’ gestart. Het doel is telers te ondersteunen in het verbeteren van de gewas-weerbaarheid en bodemkwaliteit.
Lees meer
Onderzoekstraject kweek Portugese laurier zonder chemie
Erik van Tol van Boomkwekerij N. van Tol VOF uit Hazerswoude-Dorp is samen met Delphy het innovatieproject ‘Groene haag in het kwadraat’ gestart. Het doel is een haag van Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ op een groene manier te realiseren.
Lees meer
Start onderzoek residuen boomkwekerijgewassen
Dit jaar vindt onderzoek plaats naar residuen van gewasbeschermingsmiddelen in de boomkwekerijsector. Er worden twaalf gewassen onderzocht.
Lees meer
KWH Mistral en 3R komen in aanmerking voor Mia\Vamil-subsidie
KWH Holland kan vanaf heden een RTK-mogelijkheid aanbieden voor de Mistral en 3R waarbij de GPS binnen een straal van 10 centimeter nauwkeurig is. Beide modellen komen in 2017 in aanmerking voor Mia\Vamil-subsidie.
Lees meer
Demodag Boomkwekerij 2017
Vrijdag 15 september organiseert Delphy in Zundert een Demodag Boomkwekerij. Hierbij worden diverse mogelijkheden ter verbetering van de bodem- en plantkwaliteit getoond.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5
Taxuskever nauwelijks nog adequaat te bestrijden
‘De taxuskever geldt al geruime tijd als een plaag in de boomkwekerij, maar nu zien we het aan alle kanten uit de hand lopen.’ Dat zegt Wilma Windhorst, adviseur boomteelt bij adviesbureau Agropoli.
Aaltjes die taxuskever bij lage temperatuur bestrijden
BASF heeft miljoenen geïnvesteerd in dep roductiecapaciteit van zijn fabriek in het Engelse Littlehampton. De producent van gewasbeschermingsmiddelen zet hiermee in op de ontwikkeling van meer biologische oplossingen, waaronder parasitaire aaltjes.
#wiemaakthetverschil
Sinds 2012 organiseert dit vakblad een Boom-In-Business-kerst- of nieuwjaarsdiner. Het idee is om met een aantal ondernemers te discussiëren over een voor de sector relevant thema en tegelijk te proosten op het nieuwe jaar.
Boomkwekers zijn verslaafd aan ingrijpen. Moet dat ophouden?
Onder boomkwekers is vaak een defensieve houding te bemerken als het gaat om gewasbescherming. De vraag is of dat de juiste insteek is.
Goed, beter, buxus
In de nazomer van vorig jaar startte Maarten Graafland samen met Delphy een innovatie-adviesproject om het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen te beperken en zo de buxusteelt duurzamer te maken.
Samenwerken betekent ook de bereidheid om in te leveren
Het is een goede gewoonte dat Boom-In-Business in samenwerking met de Rabobank een nieuwsjaardiner organiseert. De locatie was dit keer Telermaat Boskoop, waar meer dan twintig kwekers, leveranciers en klanten welkom werden geheten door Telermaat-directeuren Jeroen Fase en Peter van Dongen.
Folie blijft toch beste afdekmateriaal
Dit jaar is door HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen onderzoek gedaan naar zes afdekmethodes om onkruid te onderdrukken bij zowel zomerals winterstek. Uit de voorlopige resultaten komen gangbaar zwart landbouwplastic van 20 micron en biologisch afbreekbare zwarte folie van 12 micron als beste uit de bus.
Met weinig actieve stof heel veel resultaat!
Eerder was het middel van Bayer CropScience al toegestaan voor de Nederlandse fruitteelt, maar vanaf december 2014 is het dan ook toegelaten in de boomteelt. Hiervoor werd Luna PRIVILEGE in de boomteeltpraktijk getoetst door Cultus Agro Advies, DLV Boomteelt en Bayer CropScience. Het liet mooie resultaten zien bij preventieve behandelingen.
1 | 2 | 3