Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Van Oers Agro
Postbus 88
4880 AB Zundert
Nederland

Tel: 076 597 88 00 / 06 103 546 61
Fax: 076 597 88 99
E-mail: agro@vanoers.nl

www.vanoers.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Het rendement en de klant zijn belangrijker dan de aantallen
Nadat vorig jaar de weg naar boven ingeslagen is, zijn ook dit jaar de omzet en het resultaat van de boomkwekerij verbeterd, vertelt Paul de Jong (Van Oers Agro). Aan Boom in Business vertelt hij over het sectorrapport.
Lees meer
Boomkwekerijen doen het weer beter
Na de containertelers gaat het ook bij telers van bos- en haagplantsoen weer beter. Wel is het verschil tussen kwekers onderling groot. Dat blijkt uit het sectorrapport 2016-2017 door Van Oers Agro.
Lees meer
Sectorupdate 2016 boomkwekerijbranche: containerteelt zit in de lift
De afzet van containerteelt zit in de lift; met name grote bedrijven zagen hun omzet flink stijgen. Dit blijkt uit de sectorupdate 2016 voor de boomkwekerijbranche van accountancy- en adviesbureau Van Oers Agro.
Lees meer
Subsidie T-rijbewijs mogelijk voor Open Teelten
In de sector Open Teelten kan binnenkort subsidie worden verkregen voor het T-rijbewijs. Dat weet Van Oers Agro te melden.
Lees meer
Van Oers organiseert cursus ‘Van VAR naar modelovereenkomst’
Er is veel te doen over de VAR en haar opvolger. Om hier meer duidelijkheid in te geven organiseert Van Oers Agro de cursus ‘Van VAR naar modelovereenkomst’.
Lees meer
Subsidie voor Jonge Landbouwers 1 maart t/m 15 april een feit
1 maart wordt de Regeling Jonge Landbouwers van kracht. Met deze regeling kunnen jonge ondernemers subsidie aanvragen op investeringen. Dat weet Van Oers Agro te melden.
Lees meer
Nieuwe sectorrapporten van Van Oers Agro gepresenteerd
Van Oers Agro presenteert de sectorrapporten ‘Containerteelt’ en ‘Bos- en haagplantsoen‘ over het seizoen 2014-2015. Hierin geven we de ontwikkelingen in de sector aan, opgetekend op basis van de omzetontwikkeling, arbeidskosten en kritische opbrengstprijs.
Lees meer
Presentatie sectorrapporten ‘Containerteelt’ en ‘Bos- en haagplantsoen
Van Oers Agro presenteert de sectorrapporten ‘Containerteelt’ en ‘Bos- en haagplantsoen‘ over het najaar 2014.
Lees meer
Presentatie sectorrapporten ‘Containerteelt’ en ‘Bos- en haagplantsoen
Van Oers Agro presenteert de sectorrapporten ‘Containerteelt’ en ‘Bos- en haagplantsoen‘ over seizoen 2013-2014.
Lees meer
Forse omzetstijging in de boomkwekerijsector
De sectorcijfers over het najaar van 2017 laten een forse omzetgroei zien in de boomkwekerijsector. Betere prijzen, gestegen consumentenvertrouwen, voldoende afzetkanalen en een goede export hebben geleid tot een forse groei in de afzet.
Het rendement en de klant zijn belangrijker dan de aantallen
Nadat vorig jaar de weg naar boven ingeslagen is, zijn ook dit jaar de omzet en het resultaat van de boomkwekerij verbeterd. Bij de bos- en haagplantsoenkwekers hebben het inkrimpen van het areaal en het reduceren van de kosten hun vruchten afgeworpen.
De groten worden groter, kleinere bedrijven hebben het nog lastig
Na enkele jaren van teruglopende omzet en resultaten is de Zundertse boomkwekerij de weg naar boven ingeslagen. De omzet in bos- en haagplantsoen is in het najaar toegenomen met ruim 5 procent.
Creëer het juiste team om je heen
De laatste jaren blijkt uit gesprekken met boomkwekers dat steeds meer van hen wel wíllen uitbreiden of specialiseren, maar niet weten hoe ze dat concreet vorm kunnen geven. Ook zitten veel bedrijven momenteel met het probleem dat ze niet weten hoe ze de managementstructuur zo kunnen opzetten, dat het bedrijf na een uitbreiding of specialisatie goed blijft draaien. De boomkwekerij zit heel duidelijk met een ontwikkelingsvraagstuk.>>>>
Containerteelt en bos- en haagplantsoen klimmen langzaam uit dal
Terwijl de containerteelt al redelijk uit het dal kruipt, vallen in het bos- en haagplantsoen nog steeds klappen. Verlies nemen, opletten dat de betaaltermijnen niet nog langer worden, eventueel een extra gesprek met de bank en dan komt ook voor die kwekers het herstel. Dat staat te lezen in de sectorrapporten over het najaar van 2014 van accountants- en advieskantoor Van Oers.
Kwekers moeten meer bijsturen qua kosten
Vooral mechanisatie kan tot flinke besparing leiden. . .