Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Agricult BV
Pieter Brueghelplein 4
5694 AH Son en Breugel
Nederland

Tel: 0499 490 714
E-mail: info@agricult.nl

www.agricult.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Test met autonome maaimachine bij Volentis
In januari zijn bij boomkwekerij Volentis in Kesteren twee dagen lang testen uitgevoerd met de ‘Rowcroppilot’: een autonome machine van het Duitse Robot Makers.
Lees meer
'Voorbereidingen onkruidseizoen 2018 gestart'
De Laag Volume Strooitechiek (LVS) van Agricult werd eerder dit jaar uitgelicht in Boom in Business uitgave 6. Bij LVS opbouwdealers en bij Agricult zelf, merken ze een steeds vroegere belangstelling voor de omschakeling naar LVS techniek.
Lees meer
Inschrijving Innovatiefonds voor telers weer geopend
Kwekers die een vernieuwend idee willen laten uitvoeren, kunnen zich tot 15 mei aanmelden voor het Innovatiefonds voor telers.
Lees meer
Nieuwe middelen toegestaan in biologische landbouw
Toezichthouder Skal heeft een nieuwe inputlijst gepresenteerd. Hierop staan 100 nieuwe middelen voor gebruik in de biologische landbouw.
Lees meer
Agricult presenteert nieuwe site
Ontwikkelaar van verdeeltechnieken Agricult heeft een nieuwe site gelanceerd. De voor de boomkwekerij belangrijkste producten, de laagvolumestrooiset (LvS), worden hier individueel behandeld.
Lees meer
LVS-set Agricult doorontwikkeld voor betere dosering
Agricult introduceerde onlangs een doorontwikkelde versie van de laagvolumestrooiset (LvS), waarmee nog preciezer gedoseerd kan worden.
Lees meer
Nieuwe generatie LvS lansen van Agricult
Tijdens de 25e editie de vakbeurs Groot Groen Plus presenteerde Agricult twee noviteiten.
Lees meer
Technopark verwelkomt bezoekers Plantarium 2015
De bezoekers van Plantarium 2015 worden direct na de registratiebalie ontvangen op het Technopark op het buitenterrein. Vijftien standhouders tonen hier alle nieuwe ontwikkelingen en innovaties op het gebied van (teelt)techniek.
Lees meer
Laag volume onkruidbestrijding met vernieuwde kar
Agricult heeft de vernieuwde LvS(Laag volume Strooi-techniek)-kar uitgerust met een ‘strooikopbewaking’ voor nog meer bedrijfszekerheid.
Lees meer
Deelnemers forum 'Nederland verdient zijn eigen IPM'
Woensdag 12 december vindt tussen 16.30 uur en 19.30 uur het tweede Boom in Business Forum/Kerstdiner plaats, met als thema dit jaar: Nederland verdient zijn eigen IPM.
Lees meer
Altijd de juiste dosering
De Laag Volume Strooitechniek (LV S) van Agricult had al bewezen een hogere capaciteit te leveren met minder tanken, een flinke besparing op het middel en een beperking van drift. Een groeiend aantal kwekers gebruikt nu ook de vernieuwde LV S-opbouwset met GPS. ‘We kunnen nu een hectare spuiten met maar vijftig liter water.’
Boomkweker Marcel Michels: 'Laagvolumespuiten aandurven zit tussen de oren'
Werken met de laagvolumetechniek is voor velen een hele stap, omdat het gepaard gaat met de gedachte: kunnen we wel toe met de helft van de dosering?’ Agricult beweert dat de ervaringen na tien jaar LVS-praktijk zeer positief zijn en vorig jaar zelfs hebben geleid tot een verbeterd model met gps.
Waarom LVS, de nieuwe opbouwset met gps van Agricult, jou helpt met onkruidbestrijding
Agricult introduceert zijn nieuwe LVS-opbouwset met gps voor de boomkwekerijsector deze week op de vakbeurs GrootGroenPlus. De nieuwe set heeft een zeer nauwkeurige, gps-gestuurde en snelheidsafhankelijke afgifte.
De standhouder centraal op GroenGroenPlus
Van 5 t/m 7 oktober aanstaande vindt de 26e editie van GrootGroenPlus plaats. De organisatie meldde eerder dat de standhouder dit jaar weer een sterkere centrale positie krijgt, zowel in de pr als op de beurs zelf.
Minder middelengebruik, meer opbrengsten
Jarenlang hing er dat donkere wolkje van minder middelengebruik boven de sector. Van overheidswege dreigden milieueisen te worden opgelegd die als onwerkbaar werden ervaren.
All-in-one-hulpstof nuttig door vele eigenschappen
Agricult verkoopt al ruim twintig jaar Codacide. Deze milieuvriendelijke hulpstof wordt breed ingezet bij de bestrijding van onkruid, ziekten en plagen, onder meer in de boomkwekerij en de sierteelt. ‘Als je toch je spuitresultaten wilt verbeteren, waarom zou je dat dan niet doen op een natuurlijke manier, die ook nog eens de beste manier is?
Optimaal resultaat met minder water en minder middel
De LVS-techniek van Agricult uit Son en Breugel biedt arbeidsverlichting, tijdwinst, is driftarm en kost veel minder bestrijdingsmiddel. Maar hoe zit het dan met de nieuwe etikettering op de bestrijdingsmiddelen? 'Er moet ruimte zijn voor een optimalisering van je strategie,' vindt Adriaan van de Ven van Agricult. 'Want waarom zou je jaarlijks 2 x 100 procent mogen spuiten, terwijl je met jaarlijks 3 x 20 procent meer resultaat boekt?'