Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Soiltech
Biezenmortelsestraat 57
5074 RJ Biezenmortel
Nederland

Tel: 0411 648 105
Fax: 0411 648 109
E-mail: info@soiltech.nl

www.soiltech.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Informatiebijeenkomst Limburgs project ‘Duurzame Teelt, gezonde producten'
Dit jaar start in Limburg een driejarig project om telers te ondersteunen in het realiseren van een weerbare bodem. 11 januari wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd voor geïnteresseerde bedrijven.
Lees meer
Graeme Sait van NTS hoofdgast symposium Bodem en plantweerbaarheid in Plantarium gebouw
Op maandag 9 januari 2017 vindt er een bijeenkomst Bodem- en plantweerbaarheid plaats in Hazerswoude. De dag staat in het teken van praktische tips over bodemgezondheid en teeltstrategieën.
Lees meer
Ebben in gesprek met Henry Kuppen
Als winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016 startte Boomkwekerij Ebben dit jaar met gesprekken met diverse groenprofessionals.
Lees meer
Soiltech organiseert bijeenkomsten chemievrij beheer
Soiltech organiseert in maart en april vijf bijeenkomsten over de inzet van Fytaforce en de weg naar chemievrij beheer.
Lees meer
Bijeenkomsten ‘Een gezonde, vitale bodem’ volgens organisatie ‘groot succes’
Eind januari 2016 organiseerde Soiltech en Van Iersel Compost drie bijeenkomsten met als centraal thema: ‘Een gezonde, vitale bodem’. Met in totaal ruim 200 deelnemers zijn de verschillende bijeenkomsten volgens de organisatie zeer goed bezocht.
Lees meer
Bijeenkomst ‘bodem & plantversterking’
Op 10 september aanstaande vindt de bijeenkomst ‘Bodem en Plantversterking’ plaats. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het praktijknetwerk en studieclub ‘Duurzame aanpak’.
Lees meer
Cursus gezonde bodem, plant, voeding door Greame Sait
Van dinsdag 28 tot en met vrijdag 31 oktober 2014 vindt in Berkel-Enschot de vier-daagse cursus Gezonde bodem, plant, voeding plaats. Key note speaker is Graeme Sait.
Lees meer
Cursus bodem, plant en voeding
Soiltech en HortiNova hebben besloten om van 28 tot en met 31 oktober 2014 de cursus bodem, plant en voeding in Nederland te organiseren.
Lees meer
Midzomer Fair 21 juni in Berkel-Enschot
Op zaterdag 21 juni vindt op het terrein van Van Helvoirt Groenprojecten in Berkel-Enschot Midzomer Fair plaats.
Lees meer
Breken met chemie op de golfbaan in de praktijk
Het Committed to Green/GEO netwerk maakt melding van een bezoek aan twee golfbanen, die zeer bewust omgaan met chemie. Op initiatief van de NGF werden twee verschillende green onderhoudspraktijken nader bekeken: Sluispolder en de Kennemer.
Lees meer
1 | 2
Vergelijking groeimedia
Op het gebied van bodemleven lijkt bomenzand het minste te scoren – hoewel wetenschappelijk onderzoek ontbreekt. in granulaat is iets meer bodemleven aanwezig. en ook al is dit in theorie misschien niet toereikend, in de praktijk zijn er voorbeelden van bomen die al vele jaren groeien op bomenzand of bomengranulaat.
Er zit geld in de grond
Wat bemestings- en perceelkeuze betreft, valt er voor de boomkwekerij nog een wereld te winnen. Op veel bedrijven wordt wel gebruikgemaakt van bemestingen en groenbemesters, maar wat het exacte effect op de bodem is weet de kweker vaak niet. Wat vaak ook niet bekend is, is dat bepaalde nutriënten elkaar tegen kunnen werken bij een tekort of een teveel. . .
De knelpunten gaan volgend jaar echt knellen
Weinig boomkwekers beseffen het nog: in 2014 wordt een aantal cruciale beperkingen gesteld aan de beschikbaarheid van middelen. . . . . .