Archief Agenda Adverteren Abonneren Contact Disclaimer
Boomteelt Nieuws Blog Techniek Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Nationale Bomenbank bv
Abbekesdoel 22a
2971 VA Bleskensgraaf
Nederland

Tel: 0184 698 989
Fax: 0184 698 990
E-mail: info@nationalebomenbank.nl

www.nationalebomenbank.nl
OMSCHRIJVING Samenwerking
Met bomen dragen wij bij aan het oplossen van problemen die ontstaan door verstedelijking en klimaatverandering.

Wij bieden als boomspecialisten een totaalpakket, van verplanting tot groeiplaatsverbetering, van boomverzorging tot leveren en planten. Onze dienstverlening is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, praktisch inzicht en natuurlijke principes.

Onze kenmerken? Kennis, innovatie, klantgerichtheid en vakmensen met passie voor bomen! Ons specialisme? Verplanten van grote bomen. Sinds 1972!
De Nationale Bomenbank heeft samenwerkingen met bedrijven/instellingen die raken aan het boomverzorgingsvak of die een bijdrage leveren aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen:

• De Nationale Bomenbank is verkooppunt en uitvoerende partij voor GreenGuard.
• Tevens zijn we mede-initiatiefnemer van Stichting BlauwZaam. BlauwZaam staat voor bewust ondernemen. Het doel? De toekomst een stukje gezonder dan nu kunnen overdragen aan ons nageslacht.
• Onderdeel van de Nationale Bomenbank is Cursus Centrum Cambium. Deze verzorgt sinds 2003 actuele - en praktijkgerichte inhoud voor boomcursussen trainingen.
• Op het gebied van innovatie van groeiplaatsinrichting en verbetering bij bomen heeft de Nationale Bomenbank een samenwerking met TGS, Tree Ground Solutions.
• Sinds 1 januari 2013 is Kuppen boomverzorging onderdeel van de Nationale Bomenbank Groep.
• De verzelfstandiging van de afdeling onderzoek en advies van de Nationale Bomenbank heeft geleid tot de oprichting van Terra Nostra, kennisatelier voor boom en bodem.
• Nationale Bomenbank Noord-Holland BV is een dochteronderneming van Nationale Bomenbank en Van der Tol samen.
• Tot slot is de Nationale Bomenbank is hoofdsponsor van studentenvereniging Arboricultura.
CONTACTPERSONEN
Dirk Doornenbal
Directeur / European Tree Technician
06 53 69 39 16
d.doornenbal@nationalebomenbank.nl
Gerbert Lever
Account Manager / European Tree Technician
06 30 68 92 47
g.lever@nationalebomenbank.nl
Thijmen Kraaijeveld
Projectleider
06 12 09 47 26
t.kraaijeveld@nationalebomenbank.nl
Peter Heijman
Bedrijfsleider vestiging Nationale Bomenbank Noord-Holland
06 51 18 83 42
p.heijman@nationalebomenbank.nl
Florieke van Rees
Commercieel medewerker binnendienst
f.vanrees@nationalebomenbank.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Deze bedrijven zijn aanwezig op de Boom Inspyratie Dag
Zeventien bedrijven zullen op donderdag 26 oktober aanwezig zijn met een stand en/of machines.
Lees meer
Drie prikkelende projecten tijdens Boom Inspyratie Dag
De volgende genomineerde inspiratieprojecten komen er aan bod: het Witte Lint in Zutphen, het Bomencarré in Amsterdam en het Maanproject in Heerlen.
Lees meer
Nationale Bomenbank licht inspiratieproject toe op Boom Inspyratie Dag
Nationale Bomenbank zal op de Boom Inspyratie Dag 2017 het project Bomencarré op IJburg toelichten. Het is hét inspiratieproject waar alle dienstverlenende aspecten en kwaliteiten van Nationale Bomenbank samenkomen.
Lees meer
Tree Ground Solutions winnaar Boomproject van het jaar 2017
Tree Ground Solutions (TGS) is winnaar geworden van het Boomproject van het jaar 2017 met Het Maanplein in het Maankwartier Heerlen.
Lees meer
Bomencarré Centrumeiland IJburg, Amsterdam
In mei dit jaar leverde de Nationale Bomenbank het Bomencarré op; een project van 32 jongvolwassen moseiken in een kwadraadopstelling.
Lees meer
Drie inspirerende boomprojecten
Het Maanplein in Heerlen mag dit jaar de titel ‘Boomproject van het Jaar’ dragen. De drie projecten uit de VHG-verkiezing passeren ook de revue tijdens de Boom Inspyratie Dag.
Lees meer
Bekendmaking Boomproject v/h jaar op Dag van de Openbare Ruimte
Tijdens de Dag van de Openbare Ruimte vindt de bekendmaking en prijsuitreiking plaats van de winnaar van het Boomproject van het Jaar 2017.
Lees meer
Drie genomineerden Boomproject van het Jaar 2017
Na een bezoek aan de onlangs geselecteerde projecten heeft de vakjury drie inzenders genomineerd voor de tweede editie van de landelijke competitie ‘Boomproject van het Jaar‘.
Lees meer
Grondlegger Nationale Bomenbank Piet de Winter overleden
Afgelopen zaterdag 24 juni is Piet de Winter, grondlegger van de Nationale Bomenbank, overleden. Piet was tevens medebestuurder van haar zusterbedrijven Kuppen boomverzorging, Terra Nostra, TGS en Greenguard.
Lees meer
Bestrijding eikenprocessierups laat door koud voorjaar
De Nationale Bomenbank is afgelopen week gestart met spuitwerkzaamheden ter bestrijding van de eikenprocessierups. Dit is later dan verwacht en komt door het koude voorjaar, aldus Dirk Doornenbal van de Nationale Bomenbank.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
Drie prikkelende projecten tijdens Boom Inspyratie Dag
Op donderdag 26 oktober 2017 organiseren de vakbladen Boomzorg, Stad+Groen en Boom in Business voor de zevende keer de Boom Innovatie Dag. Vanwege het thema Bomen Inspyreren Mensen én vanwege de locatie, het Ebben Inspyrium in Cuijk, is dit evenement eenmalig omgedoopt tot Boom Inspyratie Dag.
De grondradar
Een grondradar is een innovatieve techniek in het boomtechnisch onderzoek die kan ingezet worden om de beworteling van bomen te bestuderen. Het grote voordeel is dat het een non-destructieve methode is waarbij de bodem niet wordt verstoord.
Snoeien bij aanplant en verplanten van bomen
Snoeien bij aanplant van bomen leidt nogal eens tot verhitte discussies. Het reguleren van groeihormonen en beperken van verdamping vormen argumenten die pleiten voor twee uitersten, helemaal niet snoeien en wel snoeien.
De Groene Index Stad+Groen 6 2017
Partners van Stad+Groen tijdens de Dag van de Openbare Ruimte
Het totaal-evenement voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. Wat zijn de activiteiten van de partners van Stad+Groen op dit evenement?
Geïntegreerde contracten in de groene sector: interessant, maar ook een beetje eng!
De groensector loopt achter in de trend naar geïntegreerde contracten bij aanbestedingen. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat ze slecht lijken te passen bij de aard van de opdrachten én bij de door kleinere bedrijven gedomineerde branche.
Helicon-opleiding Boomtechnisch adviseur van start in januari
Op 14 september houdt Helicon Eindhoven een open avond voor de avondopleiding Boomtechnisch adviseur, die in januari van start gaat. Niet alleen kan de afgestudeerde hiermee het Europese ETT-examen van de EAC afleggen.
Effectiviteit van boombeschermende maatregelen
Met de zomervakantie in het vooruitzicht komt ook de tijd om wat te mijmeren. Een van de onderwerpen is dat het uitvoeren van werkzaamheden nabij bomen gepaard kan gaan met schade aan bomen en kwaliteitsverlies van de groeiplaats. Met een vingertje wijzen naar waar wat beter had gekund is doorgaans niet zo moeilijk.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7