Archief Agenda Adverteren Abonneren Contact Disclaimer
Boomteelt Nieuws Blog Techniek Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
M van den Oever Boomkwekerijen
Kerkeind 12
5076 AC Haaren
Nederland

Tel: 0411 621 964
Fax: 0411 622 585
E-mail: info@mvandenoever.nl

www.mvandenoever.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
Boomkwekerij M. van den Oever is uw vertrouwde leverancier van bomen en planten

Mensen groeien van groen. Want groen is gezond, veilig, herkenbaar en prachtig in ieder seizoen. Het is ons doel om mensen gelukkiger te maken door hun leefwereld te verbeteren. Dat is waarom wij onszelf Leefwereldverbeteraars noemen. Een nieuw woord, waarin de waarden van vroeger en nu samenkomen.
CONTACTPERSONEN
Marwin Dekkers
Algemeen directeur
06-29 53 54 93
m.dekkers@mvandenoever.nl
Arie Idema
Adjunct directeur
06-53130703
a.idema@mvandenoever.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Nieuwe editie van Groenbeurs Brabant komt eraan
Op 17 en 18 januari komen in Sint Oedenrode ruim 40 boom- en plantenkwekers bij elkaar om assortiment te presenteren aan andere kwekers en inkopers van bomen, tuin- en terrasplanten.
Lees meer
Hans de Boer: ‘Stad van de toekomst is groen’
‘De stad van de toekomst is groen. Daarbij moeten water, bomen en planten vanaf het begin integraal als onderdeel van het bouwproces worden gezien.’ Aldus VNO-NCW-voorzitter De Boer gisteren bij de presentatie van De Groene Stad Charta.
Lees meer
Opening bijenkasten en insectenhotels bij M. van den Oever
Vrijdag 13 oktober heeft boomkwekerij M. van den Oever bijenkasten en insectenhotels, genaamd ‘l’Abeille’ officieel geopend op de kwekerij.
Lees meer
Uw toegang tot 12.000 soorten groen
Boomkwekerij M. van den Oever levert u aan huis of op uw project een zeer breed assortiment bomen en planten. U bent altijd welkom om de grote verscheidenheid aan groen te komen bekijken.
Lees meer
GROEN GEEFT: Bezoek de Dag van de Openbare Ruimte
op 27-28 september, Jaarbeurs Utrecht. Het is ongelofelijk dat we met groen de grootste maatschappelijke thema's van vandaag beter kunnen oplossen en toch doen we dat niet of onvoldoende.
Lees meer
Boomkwekerij M. van den Oever behaalt CO2-Prestatieladder niveau 3
Boomkwekerij M. van den Oever heeft in juli een positief advies ontvangen voor CO2-Prestatieladder niveau 3.
Lees meer
Brede biodiversiteit door bijenbomen: Beetrees
In samenwerking met bijenhoudersvereniging St. Ambrosius uit Haaren heeft Boomkwekerijen M. van den Oever & Zonen BV verschillende bijenkasten geplaatst bij hun bomen.
Lees meer
Code rood voor brandgevaar Zeeland en Noord-Brabant
Het kan niet op, de zomerse temperaturen van de afgelopen dagen. Tegen het weekend daalt de temperatuur, om vervolgens weer te stijgen. En dus is het alle hens aan dek om niet alleen de burger, maar ook de natuur te beschermen.
Lees meer
Greennest Park met ‘lichtgevende bomen’ geopend in Amsterdam
In Amsterdam Zuidoost is het Greennest Park geopend, het eerste mobiele voedselbos van Nederland. Het park heeft 21 lichtgevende bomen en een kunstwerk van Teresa van Dongen dat het belang van groen onderstreept voor vlinders, hommels en bijen.
Lees meer
‘Lichtgevende bomen’ in Amsterdams park
Het Greennest Park in Amsterdam werkt aan een project met 21 lichtgevende bomen. Energiezuinige Led-lampen belichten de bomen enkele minuten, waarna ze zelf subtiel licht geven.
Lees meer
1 | 2 | 3
De Groene Index Stad+Groen 6 2017
Alternatieve onkruidbestrijding op boomkwekerijen: hoe staat het ermee?
Door het chemieverbod op verhardingen wijken (boom)kwekers voor hun paden uit naar alternatieve onkruidbestrijdingsmethoden. Ook voor hun cultuurgronden zoeken steeds meer kwekers naar alternatieven voor glyfosaat.
Boomkweker Smarius: 'Goede zorg voor de bodem levert weerbare bomen op'
Groenbemesting is het telen van planten op een stuk grond om deze vervolgens onder te ploegen of te mulchen. De bodem wordt er beter van en bepaalde groenbemesters zorgen voor een vermindering van het aantal aaltjes.
21 bomen voor futuristische project
Het Greennest Park in Amsterdam Zuid-Oost werkt aan een project met 21 lichtgevende bomen. Energiezuinige led-lampen belichten de bomen enkele minuten, waarna ze zelf subtiel licht geven.
Het draait uiteindelijk allemaal om vertrouwen
Steeds meer gemeentes besteden hun groendiensten uit. Een goed voorbeeld daarvan is de gemeente Zwolle. Rova verzorgt daar al vier jaar het beheer van het groen in de hoofdstad van Overijssel.
Groeninrichting: kiest u voor een leverancier of voor de specialist?
Vriend en vijand zijn het erover eens: de waarde van groen gaat verder dan alleen de aanschaf van bomen of heesters. Het probleem is dat deze zogenaamde lifetime value van groeninvesteringen te weinig wordt opgepakt, zowel aan de kosten- als de opbrengstenkant.
Dag van de Openbare Ruimte
Woensdag 28 september en donderdag 29 september vindt in de Jaarbeurs in Utrecht een nieuwe editie van de Dag van de Openbare Ruimte plaats.
Al meer dan twee eeuwen leefwereldverbeteraars
De wortels van Boomkwekerij M. van den Oever liggen al meer dan twee eeuwen in Haaren, de 'tuin van Brabant'. Het areaal van M. van den Oever beslaat maar liefst 140 hectare en dat zorgt voor een ongekend breed sortiment bomen, struiken en vaste planten.
1 | 2 | 3