Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Boomteelt Nieuws Blog Techniek Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Bayer CropScience SA-NV
Energieweg 1
3641 RT Mijdrecht
Nederland

Tel: 0297 280 666
Fax: 0297 284 165
E-mail: nl.cropscience@bayer.com

BTW: NL810524168B01

www.agro.bayer.nl
Bayer CropScience SA-NV Producten in de boomkwekerij
In Nederland biedt Bayer CropScience SA-NV telers het grootste aanbod gewasbeschermingsmiddelen met een op de Nederlandse markt gerichte onderneming. Vanuit Mijdrecht is het bedrijf actief in het ontwikkelen, distribueren en adviseren van gewasbeschermingsmiddelen. Meer informatie: www.agro.bayer.nl Aaterra ME, Admire, Alar, Basta 200, BIO 1020, Calypso, Cantack, Contans, Decis, Envidor, Fenomenal, Finale SL14, Flint, Floramite, Luna Privilege, Mogeton, Movento, Serenade, Silwet Gold, Teldor en Xentari
CONTACTPERSONEN
Joost Nijssen
Crop Advisor Fruitteelt, aardbeien en boomkwekerij
06 532 410 04
joost.nijssen@bayer.com
BROCHURES
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Wijzigingen Ctgb voor boomkwekerij en vaste plantenteelt
Het Ctgb heeft naar aanleiding van de collegevergadering van 28 maart wijzigingen doorgevoerd die betrekking hebben op de boomkwekerij.
Lees meer
European Commission conditionally approves Bayer’s proposed acquisition of Monsanto
The European Union has agreed with the plans from Bayer to acquire US company Monsanto but has stipulated that the new company will have to divest shares worth 7 billion euro.
Lees meer
National Turf Day in Belgium
Advanta, Bayer, Compo Expert, ICL and Terracottem will jointly host the second Turf Day in Belgium on 27 and 28 June.
Lees meer
Bayer maakt veiligheidsstudies gewasbeschermingsmiddelen openbaar
Met dit initiatief hoopt het Duitse chemiebedrijf de transparantie over zijn middelen te vergroten.
Lees meer
Recordaantal meldingen buxusmot
Tien jaar na de eerste melding is de buxusmot wijdverspreid in Nederland. Dit jaar is de soort zelfs ‘explosief toegenomen’. Dat meldt De Vlinderstichting.
Lees meer
Biologische bestrijding van de buxusmot
Hij is de laatste weken voortdurend in het nieuws: de buxusmot. De rups wint in Vlaanderen gestaag terrein, en zorgt ook in Nederland voor overlast.
Lees meer
Ctgb trekt toelating twee glyfosaat-houdende middelen in
Het gaat om twee middelen voor niet-professioneel gebruik van Bayer Cropscience: Clear-up Spray N en Clear-Up 120.
Lees meer
Officiële start Forward Farming
Woensdag 10 mei startte Bayer officieel met het Forward Farming concept. Tijdens een bijeenkomst stond het bedrijf stil bij de toekomst van de landbouw.
Lees meer
23 mei: twaalfde editie 'Hightech meets Agro'
Op dinsdag 23 mei 2017 organiseert Holland Innovative de twaalfde editie van Hightech meets Agro op de Forward Farm van Bayer Cropscience in Abbenes.
Lees meer
Inschrijving Innovatiefonds voor telers weer geopend
Kwekers die een vernieuwend idee willen laten uitvoeren, kunnen zich tot 15 mei aanmelden voor het Innovatiefonds voor telers.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4
Enthousiast, open en innovatief
Voor alweer de vijfde keer werd donderdag 7 december de Greenkeeper of the Year-award uitgereikt. Dit jaar was de gelukkige titelwinnaar Arjen Westeneng, via aannemer H4A Groen als greenkeeper werkzaam op Golfbaan de Woeste Kop in Axel.
Hoofdgreenkeeper ontvangt Nationaal Open Matchplay-toernooi met stimp 12
Wie wordt de opvolger van Greenkeeper of the Year Vincent de Vries? Eric Wijnhoven (45) werkt als hoofdgreenkeeper bij Golf & Country Club Geijsteren. Door een combinatie van perfectionisme, passie en hechte samenwerking met marktpartijen houdt hij zijn baan op topniveau.
Hoofdgreenkeeper strooit met complimenten en oogst een hoop goodwil
Wie wordt de opvolger van Greenkeeper of the Year Vincent de Vries? Genomineerde Arjen Westeneng van golfbaan De Woeste Kop op Zeeuws- Vlaanderen is vereerd dat hij mee mag doen in de strijd, maar wil ook zijn team voordragen: ‘Ik ben slechts onderdeel van een dreamteam!’
Van den Beuken: 'Little and often is het devies. We houden de bodem open en gezond en de golfer merkt er niks van'
GotY-genomineerde Patrick van den Beuken is een empirisch onderzoeker; hij onderzoekt in de praktijk wat wel of niet werkt voor zijn baan. Als hij een goede werkwijze vindt, gaat hij daar stevig voor staan. Ook heeft hij een duidelijke mening over greenkeeping in zijn algemeenheid.
Greenkeepingteam in dienst van golfbaan gaat door weer en wind voor internationale allure
Hoofdgreenkeeper Jeroen van Eijk (39) van golfbaan Broekpolder was boer in hart en nieren, maar door het greenkeepersvak sleet langzaam maar zeker zijn passie voor het boerenleven. ‘Er is geen mooier vak dan het greenkeepersvak’, aldus de Greenkeeper of the Year-genomineerde.
Taxuskever nauwelijks nog adequaat te bestrijden
‘De taxuskever geldt al geruime tijd als een plaag in de boomkwekerij, maar nu zien we het aan alle kanten uit de hand lopen.’ Dat zegt Wilma Windhorst, adviseur boomteelt bij adviesbureau Agropoli.
Een andere blik op chemie: bewuster en efficiënter gebruik nodig
Met de Green Deal hebben de Nederlandse golfbanen een duidelijk doel: in 2020 geen gewasbeschermingsmiddelen meer gebruiken op golfbanen. Ook chemiefabrikant Bayer ziet het belang van bewuster chemiegebruik in.
Nieuwe beperkingen in gewasbescherming
Afgelopen voorjaar berichtte Boom in Business dat er veranderingen op komst zijn die gevolgen hebben voor de gewasbeschermingsmethodes in de boomkwekersbranche. We kondigden een tweede aanpassingsronde aan in het etiketteringssysteem van de toegelaten chemische middelen.
1 | 2 | 3