Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Boomteelt Nieuws Blog Techniek Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Stichting Groenkeur
De Molen 30
3994 DB Houten
Nederland

Tel: 030 6595668
E-mail: m.mesken@groenkeur.nl

NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Peter Koop nieuw bestuurslid Stichting Groenkeur
Per 1 maart is Peter Koop bestuurslid van Stichting Groenkeur namens de dak- en gevelbegroeners.
Lees meer
De voordelen van een groendak, inclusief subsidie
Een groendak heeft veel voordelen. Het reduceert afvoerwater door water op te vangen en bespaart energie door het dak koel te houden. Er zijn ook milieuvoordelen; een groendak bevordert de biodiversiteit en verbetert de luchtkwaliteit.
Lees meer
Introductie nieuw keurmerk voor 'goed maaibeheer'
Vandaag kondigt De Vlinderstichting een nieuw keurmerk aan voor goed maaibeheer van bermen en andere groenstroken. Aannemers en groenbedrijven die rekening houden met biodiversiteit komen ervoor in aanmerking.
Lees meer
Duurzaam inkopen: betere communicatie en samenwerking essentieel
Welke knelpunten staan duurzaam inkopen in de weg? Over deze vraag discussieerde Stichting Groenkeur samen met sprekers en aanwezigen tijdens de Dag van de Openbare Ruimte.
Lees meer
Nieuwe directeur van Stichting Groenkeur: Dick Oosthoek
Per 1 september is Dick Oosthoek de directeur van Stichting Groenkeur. Hij neemt de taken over van Matthijs Mesken, die aan de slag gaat als directeur bij de VGB.
Lees meer
Groenkeur-directeur Matthijs Mesken naar VGB
Matthijs Mesken, nu directeur van Stichting Groenkeur, gaat per augustus aan de slag als directeur van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten. Er is nog geen nieuwe directeur voor Stichting Groenkeur benoemd.
Lees meer
Onderzoek Greenpeace bevestigt eerste resultaten 'bijen-aanpak'
De inspanningen van tuincentra om residu van bij-onvriendelijke gewasbeschermingsmiddelen op tuinplanten te verminderen, werpen hun eerste vruchten af.
Lees meer
Entente Florale overleeft 2017
Jan Habets zegt op de website van Tuin & Landschap dat Entente Florale komend jaar gewoon aan haar verplichtingen kan voldoen. Dit ondanks het stoppen van de subsidie van het ministerie van EZ.
Lees meer
Groenkeur-beoordelingsrichtlijn geaccepteerd
8 september 2016 accepteerde de Raad voor Accreditatie de Groenkeur-beoordelingsrichtlijn ‘Duurzame Boomkwekerijproducten’. Het schema voldoet aan de internationale accreditatienormen.
Lees meer
Groenkeur publiceert beoordelingsrichtlijnen voor groenprofessionals
Op 1 juni 2016 bracht Stichting Groenkeur herziene beoordelingsrichtlijnen uit voor de zakelijke markt.
Lees meer
1 | 2
Resultaten onaangekondigde controle stemmen positief
Stichting Groenkeur is tevreden over de eerste resultaten van de onaangekondigde controles. In totaal zijn 155 aspecten bij 50 bedrijven gecontroleerd. Dit leverde een score op van 85% goed tot zeer goed. In juni 2016 startte Groenkeur met het laten controleren van projecten en producten door onafhankelijke, vakdeskundige beoordeellaars.
Nieuw in bomenland: Uitwisselingsformat boomveiligheidsgegevens
Kennisplatform CROW heeft zijn Richtlijn Boomveiligheidsregistratie onlangs uitgebreid met een zogenaamd 'uitwisselingsformaat'. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het om een richtlijn voor het uitwisselen van controlegegevens. Het doel is de registratie en uitwisseling van gegevens uniform en meer gestroomlijnd te laten verlopen.
'Onderscheidend vermogen erg belangrijk'
Conform de richtlijnen van Stichting Groenkeur ondergaan alle deelnemers eenmaal per jaar een aangekondigde audit. Op verzoek van de deelnemende bedrijven komt er echter ook een aanvullende onaangekondigde audit, waarbij voornamelijk lopende projecten worden gecontroleerd.
Zien we door al die keurmerken het bos nog wel?
Al jaren wordt er geklaagd dat er te veel keurmerken zouden zijn. Maar is dit wel zo, of houden die iedereen juist lekker scherp? En kun je alle labels eigenlijk wel terugbrengen tot één kwaliteitsmerk? Boom in Business wisselt hierover van gedachten met mensen van de verscheidene keurmerken.
Kweker Eric van Kempen: De afnemer weet vaak niet wat het certificaat inhoudt.
In de boomkwekerijbranche geniet Milieukeur al jarenlang naamsbekendheid. Met dit keurmerk kunnen kwekers aantonen dat ze volgens bepaalde richtlijnen kweken. Dit is met name voor de afnemers belangrijk. Intussen verovert sinds april dit jaar ook Groenkeur de markt. Waarin verschillen de keurmerken en voor welk keurmerk kiezen boomkwekers en afnemers? Kortom: wat is de huidige stand van zaken?
Dak- en gevelgroen verdient een Groenkeur-ondernemer
Opdrachtgevers stellen steeds vaker Groenkeur als eis, omdat Groenkeur-gecertificeerde bedrijven aantoonbaar verstand van zaken hebben. Sinds 2012 zijn 62 Groenkeur-ondernemers in het bezit van het certificaat Dak- en Gevelbegroening. Groenkeur-ondernemers staan voor vakmanschap, kwaliteit, service en garantie. Zij ontzorgen hun afnemers. De onafhankelijke controle van de bedrijven maakt dat opdrachtgevers blijvend kunnen vertrouwen op de kwaliteit van hun leveranciers.
Door keurmerken het bos niet meer zien
Werkgroep wil orde scheppen in keurmerkwanorde