Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Greenforum


VRAGEN | REAGEREN OP DEZE VRAAG

boom rot weg aan de bovenkant
15-07-2017 | robik weet niet eens hoe dit boompje heet sorry. er zit een soort spinnenweb achtige smurrie omheen. vanbinnen is het zacht en kan je het dode hout zo weghalen. het is aan 1 kant vlak bij het begin van de bladeren. wat kan ik hier aan doen?

REACTIES
25-07-2017 | ronald wolswijk

je kan hier weinig aan doen schimmels hebben bezit genomen van het hout het lijkt op witrot op de foto zie ik dat de boom zijn wond wel is aan het omwallen.

Ik weet niet waar de boom staat en of de veiligheid in het geding is zo niet de boom lekker met rust laten en anders gevaarlijke tak weghallen dit betekend niet dat je de schimmel dan kwijt bent.

misschien is dit niet een geheel bevredigend antwoordt maar het is lastig beoordelen van een foto.

groeten ronald wolswijk
16-08-2017 | Frank Rammeloo

Ik vermoed dat het hier om een Robinea gaat. Als ik de foto wat beter bekijk dan zie ik dat het niet om een tak gaat maar dat de foto een kwart slag moet worden gedraaid, dan kan worden vast gesteld dat de aantasting redelijk hoog in de stam zit en dat hij naar beneden sterk door loopt. Ik vermoed daarom dat het beter is de boom te vellen en opnieuw te beginnen, dit is een wond die hij niet snel en goed zal overgroeien. Kans dat hij bij een storm breekt is erg groot.
02-10-2017 | Dennis Molenaar

Ik denk dat het een bol-acacia is. Dus geen gevaar voor de omgeving. Gewoon laten staan en pas weghalen als hij dood of omgevallen is.
Archief
Adverteren
Abonneren
VACATURES