Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2018 - 2
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Ambitieuze tweeling zet succesvol familiebedrijf voort en lanceert verkoopconcept voor Persica-rozen


Aan de geboortedatum is al te zien dat deze Young Growers een tweeling zijn, die het beste uit elkaar naar boven halen.

Auteur: Santi Raats

Hendrik Out: 'Ik moet leren af en toe een bom het bedrijf in te gooien om de boel scherp te houden'


Hendrik Out staat aan het roer van Boomkwekerij Out. Ondanks zijn internationaal klinkende achternaam en de Engelse namen van zijn kinderen is hij een geboren en getogen Hollander.

Auteur: Santi Raats

Digitale maatjes


De gemiddelde kweker heeft aardig wat vakkennis paraat, maar een beetje ondersteuning kan nooit kwaad. Met handige apps bijvoorbeeld, die helpen bij ziekten en plagen of ondersteunen als het juiste gereedschap niet voorhanden is. De redactie van Boom in Business zet negen nuttige apps op een rijtje.

Auteur: Kelly Kuenen

Meer oogst en beter rendement dankzij foliekas op wielen


Het kweken van goede Alchemilla (vrouwenmantel) vereist speciale weersomstandigheden. Alleen is het weer in Nederland nu eenmaal niet altijd ideaal voor de kweek van deze soort.

Auteur: Guus van Rijswijck

Optimaal rendement en weerbaarder gewas


De Mijdrechtse kwekerij Florizon Plants en Hebe Center uit Hazerswoude-Dorp gebruiken beide producten van Haifa. ‘Als onze planten op beurzen naast andere producten staan, zien ze er mede dankzij de Haifa-producten heel goed uit’, zegt Tim Fransen van Florizon Plants.

Auteur: Sylvia de Witt

Plantgatenboormachine voor drie bedden tegelijk


Arno van de Ven loonwerk voor boomkwekerijen uit Haaren kreeg in augustus vorig jaar zijn automatische plantgatenboormachine, de PGB06, geleverd. Deze machine, gefabriceerd door Gebr. Ezendam uit Borne, boort gaten in drie bedden tegelijk, en dat met een precisie waar je u tegen zegt.

Auteur: Sylvia de Witt

Garden Trials and Trade focust op nieuw boomkwekerijsortiment


Op 12, 13 en 14 juni 2018 vindt er in het Plantariumgebouw op het International Trade Center Boskoop-Hazerswoude een nieuw evenement plaats: Garden Trials and Trade. Een nieuw gezamenlijk initiatief van Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (SVB) en het Greenport Business Center (GBC).

Auteur: Guus van Rijswijck

Duurzaamheid, waar gaat dat eigenlijk over?


In het debat over duurzame landbouw gaat het vaak uitsluitend over milieu, klimaat of natuur. Duurzaamheid is echter breder dan deze milieuaspecten.

Auteur: Hinse Boonstra

Een paar lessen in nederigheid gehad, maar nu weer de wind in de zeilen. Heerlijk!


Aan alle kanten raast het verkeer op de snelwegen langs je heen, maar met goede oordoppen in is het tegelijkertijd de rustigste plek van Nederland.

Auteur: Hein van Iersel

Nu weer veel leuker dan voor de crisis


Het is een ongebruikelijke plek voor een boomkwekerij in een dorp dat je niet meteen associeert met boomkwekerijen. Kwekerij De Limieten zit midden in een chique woonwijk, boordevol met riet gedekte Gooise villa’s in Huizen.

Auteur: Hein van Iersel

'Coniferen zijn voor ons stabiele productgroep gebleken'


Het is een ongebruikelijke plek voor een boomkwekerij in een dorp dat je niet meteen associeert met boomkwekerijen. Kwekerij De Limieten zit midden in een chique woonwijk, boordevol met riet gedekte Gooise villa’s in Huizen.

Auteur: Hein van Iersel

'Bodemvocht is essentieel voor een proef van goede kwaliteit'


Minimale grondbewerking, een gezond bodemleven en een goede vochthuishouding. Dat zijn voor Gijs Berbée van Naktuinbouw de drie basisvoorwaarden voor een optimaal bodembeheer. De pF-curve van Eurofins Agro is daarbij een onmisbaar instrument.

Auteur: Eurofins Agro

Ziekte van Lyme toegelicht


Iedereen die werkzaam is in de openbare ruimte, is op de hoogte van de gevolgen van een tekenbeet, die de ziekte van Lyme veroorzaken kan. Daar gaan we tenminste van uit! Maar wat blijkt: niet iedereen is goed op de hoogte van de ziekte van Lyme.

Auteur: Arnold Bakker

Samenwerken voor innovatieve oplossingen in de boomkwekerij


Per februari 2018 is machineproducent KWH Holland een nieuwe weg ingeslagen. KWH heeft namelijk besloten om de verkoop van zijn boomkwekerijmachines voor de hele Benelux te gunnen aan één bedrijf: CSB Mechanisatie.

Auteur: Nino Stuivenberg

Veel boomkwekers hebben geen idee wat zij moeten planten


Als 'kraamkamer voor bomen' moet Batouwe Boomkwekerijen als geen ander verder kijken dan zijn neus lang is, naar wat de eindgebruiker wil. Dat is actueler, maar door de wisselende vraag en de klimaatverandering ook moeilijker dan ooit. Wéten kwekers überhaupt wel wat ze moeten planten om aan de vraag te kunnen voldoen?

Auteur: Kelly Kuenen

Spring in de lucht


Spring is in the air, maar dat wil niet meteen zegen dat kwekers een gat in de lucht springen

Auteur: Hein van Iersel