Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2018 - 1
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Leuk als je de laatste vijf jaar niet meer door de modder hoeft te kruipen


De boomteeltsector wordt gedomineerd door kleine en heel kleine bedrijven waar de directeur zelf ook aan bak moet. Arie van Dam (58 jaar) van de Heerdese laanboomkwekerij Bischoff Tulleken heeft een uitgesproken idee over hoe hij het ondernemen voor zichzelf leuk moet houden.

Auteur: Hein van Iersel

Een stekkie van 3600 verschillende fuchsia's


Boomkwekers laten zich er graag op voorstaan dat ze een groter en breder sortiment hebben dan de buurman. Prima; ik ben al onder de indruk als iemand meer dan twintig verschillende cultivars van één soort in huis heeft.

Auteur: Hein van Iersel

Familiebedrijf pur sang


Bij een interview met Bertus Grolleman van Boomkwekerij Grolleman komt al gauw de hele familie langs. Wat blijkt: Bertus doet met zijn twee medewerkers het grootste deel van het werk, maar wordt bijgestaan door zijn vrouw, beide dochters en zoon. Een familiebedrijf pur sang.

Auteur: Hein van Iersel

Tonton Buxus overtuigd van Ekote-gecontroleerde vrijkomende meststoffen als complementaire meststof voor vollegronds-sierteelt


Tonton Buxus staat sinds 2008 bekend als specialist op het gebied van Buxusteelt. De Buxus is in allerlei soorten en maten te verkrijgen bij het bedrijf van Ton Manders in Beek en Donk.

Auteur: Ton Manders en Stan Hoeijmakers

Je verlies nemen hoort erbij als je een specialist bent


Boomkweker Maaijen loopt weg van zijn boterham en gaat apart zitten voor het interview. Terwijl hij praat, houdt hij de zaken in de gaten, onder meer via de e-mail op de computer. Dat neemt niet weg dat hij aanwezig is.

Auteur: Santi Raats

Minder beregenen door betere controle op grondwaterstand


Bierbrouwer Bavaria geeft vanuit de duurzaamheidsgedachte gezuiverd restwater terug aan boeren en kwekers in de regio.

Auteur: Santi Raats

Forse omzetstijging in de boomkwekerijsector


De sectorcijfers over het najaar van 2017 laten een forse omzetgroei zien in de boomkwekerijsector. Betere prijzen, gestegen consumentenvertrouwen, voldoende afzetkanalen en een goede export hebben geleid tot een forse groei in de afzet.

Auteur: P.H.C. (Paul) de Jong

Nederlandse boomkwekers dragen bij aan Floriade-arboretum


Floriade Almere 2022 biedt Nederlandse boomkwekers een kans om hun bomen aan een internationaal publiek te laten zien.

Auteur: Ilse Kaldenbach

Van het weer en het waterschap kun je nooit winnen


Bij Van den Berk boomkwekerijen in St. Oedenrode vond op 15 december een bijeenkomst plaats van de ‘Waterclub’. Deze club bestaat uit zo’n twintig kwekers die in 2016 zwaar werden gedupeerd door waterschade.

Auteur: Sylvia de Witt

Glastuinbouw sinds 1 januari verplicht om water te zuiveren


Sinds 1 januari van dit jaar zijn glastuinbouwbedrijven verplicht hun waterstromen te zuiveren. Het gaat daarbij om drainwater bij substraatteelt, drainagewater bij grondgebonden teelt en filterspoelwater als daar drainwater of bemest gietwater voor wordt gebruikt.

Auteur: Guy Oldenkotte

Alnus glutinosa 'Pyramidalis': een lastige boom, maar goed leverbaar


In de smalle profielen van onze straten bestaat er een grote behoefte aan bomen die zich daarin kunnen voegen. Voor een deel verklaart dit het succes van bomen als Carpinus betulus ‘Frans Fontaine’ en Quercus robur ‘Fastigiate Koster’.

Auteur: Hein van Iersel

Loonkosten terughalen als de oorzaak van ongeschiktheid bij iemand anders ligt


Iedere werkgever kent het onbestemde gevoel als hij door een werknemer gebeld wordt met de mededeling: ‘Baas, ik ben ziek. Ik heb een auto-ongelukje gehad, maar over een maand ben ik er weer.’ Goed nieuws voor deze bazen: u bent niet helemaal rechteloos. U kunt het netto betaalde verhalen op degene die aansprakelijk is voor het ontstaan van deze arbeidsongeschiktheid.

Auteur: Mélusine Janssen

Toekomstbestendig


Je herkent een toekomstbestendig bedrijf aan de manier waarop het met veranderingen omgaat

Auteur: Hein van Iersel