Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2017 - 8
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Gebroeders Verwoert verdelen, planten en verplanten, snoeien en rooien elke boom zelf


'Eerlijke en goede laanbomen' staat er op de website van de gebroeders Verwoert in Opheusden. Wanneer Boom in Business bij hen op bezoek is, is dat precies wat het vakblad aantreft.

Auteur: Santi Raats

'Het loont om de juiste meststoffenmix tot op de bodem uit te zoeken'


Haifa lanceert een nieuw product, waarvoor het ureumstikstof coat en met landbouwmeststoffen op maat mengt: MyCoteN Mix.

Auteur: Santi Raats

Uitstekende resultaten met nieuwe generatie gecontroleerd vrijkomende meststoffen voor de Boomkwekerij


De broers Willem-Jan en Arjan Verloop testten Ekote Ornamentals Plus op hun bedrijven, die gespecialiseerd zijn in het kweken van coniferen in potten. Specifiek gaat het om het ras Chamaecyparis Lawsoniana Ellwoodii.

Betere kwaliteit plant met minder werkzaamheden


Osmocote PrePlant is een nieuwe, duurzame 'hightech' meststof voor gebruik in de vollegronds-boomkwekerij. Hiermee maakt ICL Specialty Fertilizers het nu mogelijk om teelten al bij de inplant de benodigde voeding voor twee seizoenen mee te geven.

Auteur: Sylvia de Witt

Kleurrijk, comfortabel, veilig en milieuvriendelijk!


Er was een tijd dat je op je werk gewoon een overall over je kleding aantrok. Die overall is nog niet uit beeld, maar inmiddels is er op het gebied van bedrijfskleding veel meer mogelijk wat betreft pasvormen, kleur en comfort.

Auteur: Sylvia de Witt

IZAK MAURITZ BOOMKWEKERIJEN B.V.: 'GroenVision bespaart mij zeker vier uur per dag'


Bij het bedrijf Izak Mauritz Boomkwekerijen is Cees Tijssen vaak op de kwekerij te vinden. Het werk op de kwekerij wisselt hij af met het verwerken van de stroom aan orders die per telefoon, maar vooral via e-mail, binnenkomen.

Terug naar de toekomst


Het is een goede gewoonte dat vakblad Boom In Business aan het eind van het jaar zijn traditionele nieuwjaardiner organiseert, inmiddels al voor de zevende keer. Dit jaar waren wij te gast bij Handelsbedrijf Van Krimpen in Standdaarbuiten. Het thema van 2017: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Auteur: Hein van Iersel

Het rendement en de klant zijn belangrijker dan de aantallen


Nadat vorig jaar de weg naar boven ingeslagen is, zijn ook dit jaar de omzet en het resultaat van de boomkwekerij verbeterd. Bij de bos- en haagplantsoenkwekers hebben het inkrimpen van het areaal en het reduceren van de kosten hun vruchten afgeworpen.

Auteur: P.H.C. (Paul) de Jong

Arboretum Floriade 2022 krijgt bomen van meerder kwekers


In Almere ging op 30 november de eerste boom de grond in op het terrein van de Floriade 2022. De rode beuk vormt het startsein voor de aanleg van het arboretum, dat het groene hart vormt van de wereldtuinbouwtentoonstelling en de stadswijk die er na afloop wordt gebouwd.

Vlasveld: 'Roofmijtnamen waren voorheen Chinees voor me; nu ken ik ze op mijn duimpje


De naam bekt lekker, maar kwekers zijn allerminst blij met dit plaagdier: trips. Vooral de variant Thrips setosus laat sinds een paar jaar flink van zich horen in de hortensiateelt.

Auteur: Santi Raats

Digitale bodemkaart is met de Veris iScan zo gemaakt


Een werktuig met bodemscanapparatuur dat over het land gaat, voortgetrokken door een trekker. Op een leeg veld gaat dat gemakkelijk, maar dat is doorgaans niet het beeld van een boomkwekerij.

Auteur: Bart Mullink

Wie de jeugd heeft ...


In januari 2018 begint mijn leeftijd met een 6 en wordt het hoog tijd dat iemand vrolijk aan mijn stoelpoten gaat zagen

Auteur: Hein van Iersel