Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2017 - 7
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Verkoopconcept ondersteunt consument bij opkweken fruitboom


Ooit kocht de consument gewoon een plant, maar anno 2017 komt de verkoper daar niet meer mee weg. Het verhaal dat bij het product hoort, is belangrijker dan ooit. Veelzeggend was het thema van Plantarium, Stories, waarbij het verhaal áchter het product verteld werd.

Barenbrug voert droogteproeven uit met nieuwe verrolbare kassen


In april heeft Barenbrug twee verrolbare kassen in gebruik genomen van elk 10 meter breed en 40 meter lang. Het bedrijf zet de kassen in om droogteproeven te houden.

Auteur: Santi Raats

Hoge sierwaarde door late bloei en lang aanwezige lampionnetjes


‘Het is een nek-aan-nekrace. Als iemand nog niet gestemd heeft op zijn favoriet, kan hij dat nú nog doen.’ Vlak voordat dagvoorzitter Peter Derksen de winnende Inspyratieboom bekendmaakt, geeft nog één aanwezige gehoor aan de oproep.

Auteur: Kelly Kuenen

Meer verdienen met minder bomen


Veel boomkwekers zijn gefrustreerd door het gebrek aan kennis op het gebied van bomen bij hoveniers. Alwin Klanderman heeft hetzelfde, maar heeft die frustratie omgezet in een nieuw verdienmodel door hoveniers en architecten te ondersteunen.

Auteur: Hein van Iersel

Omfietskweker


Pas geleden volgde ik een discussie over de toekomst van het platteland. Een van de termen die daar werden geïntroduceerd, was de ‘omfietsboer’. Dat is een kweker of boer die iets produceert dat zo bijzonder is dat je daar een blokje voor omfietst.

Auteur: Hein van Iersel

Ik ben nu echt de baas!


‘Ik heb mijn beste jaren bij een baas gewerkt’. Zo begint Theo Westerveld het interview, met enige weemoed in zijn stem. Gaande het gesprek blijkt dat allemaal wel mee te vallen.

Auteur: Hein van Iersel

De perfect kerstboom voor 2017


De kerstboom van 2017 moet helemaal perfect zijn. Bovendien is één niet meer voldoende. De consument wil er twee. Dat constateert operationeel manager Gerrit Tessemaker van boomkwekerij De Buurte.

Bomen Inspyreren Mensen


Als íemand de ambassadeurspet past en anderen kan enthousiasmeren voor groen, dan is het de groenprofessional. Maar hoe doe je dat?

Auteur: Kelly Kuenen

Ad Vromans: 'Ik ben autoritair, maar dat is een techniek uit het verleden. Mijn zoon gaat het anders doen'


Bij een kweker verwacht je als bezoeker een gezapig praatje en kopje koffie in de kantine. Dat is anders bij Vromans Kwekerijen, vegetatief vermeerderaar van coniferen en sierheesters voor Europa, Rusland en de Balkan. Aan het roer staat de spraakmakende Ad Vromans.

Auteur: Santi Raats

'Ik denk dat buxus een exclusievere plant wordt'


Buxus sempervirens was ooit een chique kasteelplant. Door massaproduct werd het een product voor iedereen. Maar ziekten en plagen zorgen ervoor dat deze ontwikkeling zich terugdraait en de plant minder populair is geworden de particuliere tuin.

Auteur: Kelly Kuenen/ Guus van Rijswijck

Doe maar normaal


Kweek maar ongewoon, dan doe je al normaal genoeg

Auteur: Hein van Iersel