Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2017 - 5
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Castanea sativa: Inspiratieboom van Boomtechnisch adviseur Peter Spijker


Peter Spijker, boomtechnisch adviseur bij Treevision boomtechnisch ingenieursbureau, woont in Arnhem en fietst altijd langs de 'poortwachters' als hij zijn kinderen naar school brengt.

Auteur: Santi Raats

Planten exact recht en vast in de grond


Na een testperiode en enkele aanpassingen leverde Gebr. Ezendam in april definitief de Globus-zelfrijdende combinatiemachine ZCM-2200 aan Geurkink Tuinplanten BV in Winterswijk Corle. Deze volautomatische snoei-steekmachine op gps is geheel op maat gebouwd naar wens van de kwekerij.

Auteur: Sylvia de Witt

'Een (boom)kweker die alleen maar werkt en niet rekent, kan wel eens over het hoofd zien dat hij het minimumloon verdient'


De zon schijnt tijdens een van de eerste zomerdagen, maar vakblad Boom in Business gaat op 8 mei naar binnen, de kas in, bij Heco Stekcultures in het Brabantse Biezenmortel. Eigenaar Kees de Jong blijkt een realistisch zakeninstinct te bezitten, en bovendien een begaafd wichelroedeloper te zijn.

Auteur: Santi Raats

‘Met folie creëer je een buitenklimaat in de kas’


Foliekassen worden al jaren gebouwd voor de sierteelt en de boomkwekerij. De één zweert erbij, de ander ziet er het nut niet van in. Tijd om de proef op de som te nemen. Boom in Business vroeg twee kwekerijen met foliekassen van VDH Foliekassen BV naar hun ervaringen.

Auteur: Nino Stuivenberg

Taxuskever nauwelijks nog adequaat te bestrijden


‘De taxuskever geldt al geruime tijd als een plaag in de boomkwekerij, maar nu zien we het aan alle kanten uit de hand lopen.’ Dat zegt Wilma Windhorst, adviseur boomteelt bij adviesbureau Agropoli.

Auteur: Paul van der Sneppen

‘Nu hoef ik niemand aan te nemen voor de facturatie’


Automatisering – de een is er haantje de voorste in, de ander stelt het wat langer uit. Niet zo gek, want het is natuurlijk wel even wennen, merkte ook Jurgen Denissen. Gelukkig worden daar nu de vruchten van geplukt.

Auteur: Kelly Kuenen

Tropenrooster voor boomkwekers


Een tropenrooster (6 uur beginnen, 15.00 uur stoppen), veel drinken en alleen werken onder een parasol. Batouwe Boomkwekerijen, leverancier van uitgangsmateriaal aan boom- en plantenkwekers, in Dodewaard neemt in de warme dagen in juni extra maatregelen tegen de hitte om personeel en vakantiewerkers fit te houden.

'De zevenzonenboom is de perfecte afwisseling voor de eeuwige krent'


Henk Schuitemaker, landschapsarchitect en één van de eigenaren van VlugP Stedebouw en landschapsarchitectuur, heeft zojuist de Heptacodium miconioides, ofwel de zevenzoneboom in een ontwerp toegepast voor een daktuin op de Zuidas in Amsterdam, dat in september wordt uitgevoerd.

Auteur: Santi Raats

Zomer


Auteur: Hein van Iersel