Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2017 - 4
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Curatieve gewasbeschermingsmiddelen worden schaarser


"Laat weten wat je nodig hebt!" Dat zegt Jo Ottenheim, secretaris van de Nederlandse Stichting voor Fytofarmacie (Nefyto), over de behoefte aan gewasbeschermingsmiddelen in de kleine teelten.

Auteur: Paul van der Sneppen

Regio-in-Beeld Noord Limburg: 'De moderne boomkweker is een allround ondernemer'


Harde cijfers ontbreken, maar wellicht heeft de crisis in de boomkwekerij de laatste jaren in Noord-Limburg wel harder toegeslagen dan in andere teeltgebieden. Tijdens het traditionele Rabo-boomkwekersdiner, dat wordt gehouden aan oevers van de Maas, is daar gelukkig weinig van te merken.

Auteur: Hein van Iersel

Met zijn tweeën, maar eigenlijk ook weer met zijn drieën


Al meer dan 50 jaar zit Boomkwekerij Coonen in Baarlo tussen het bronsgroen Limburgs eikenhout. Ondanks die pittoreske omgeving is hier een modern containerbedrijf gevestigd, dat wordt aangestuurd door twee, maar eigenlijk ook weer door drie broers Coonen: René, Richard en als derde Rob Coonen.

Auteur: Hein van Iersel

Groeien en geld verdienen in een dalende markt


De rozenmarkt is al jaren het stiefkindje van de boomkwekerijsector. Maar volgens ondernemer Frank Coenders uit Grubbenvorst is het in deze al tientallen jaren dalende markt nog steeds mogelijk geld te verdienen én te groeien.

Auteur: Hein van Iersel

Eerst vrienden, dan collega's en dan pas vennoten


De drie broertjes Wijnhoven zitten al jaren samen in Roparu. Een naam die een afkorting is van de drie vennoten: Rob, Patrick en Ruud.

Auteur: Hein van Iersel

Een goede waterhuishouding als basis voor een schoner teeltproces


Meststoffenproducent Haifa gaat met technisch teeltadviseur Lowie Weerts volop de markt in om kennis uit te wisselen voor de beste teeltresultaten. Samen met Ruud Veelenturf van Kwekerij Gebr. van der Salm vertelt hij waarop ze letten.

Auteur: Santi Raats

Imker Maap Groenendijk: 'Het gaat juist hartstikke goed met onze bijen'


Wie de berichtgeving over bijen bijhoudt, zou al snel denken dat het slecht gaat met de bijenstand in Nederland. ‘Totale onzin’, aldus Maap Groenendijk. ‘Het gaat juist uitstekend met de bij.’ Ook in een dorp als Boskoop, waar gespoten wordt met gewasbescherming.

Auteur: Hein van Iersel

Kip, de meest veelzijdige.... onkruidbestrijder


Boomkwekerij Udenhout introduceerde in juni 2017 onder de naam Kweker-Ei een nieuwe manier van onkruid beheren. Het gaat om een pilot waarin scharrelkippen een perceel laanbomen onkruidvrij houden. Vanuit een mobiele stal gaan de kippen dagelijks naar hun werk.

Auteur: Santi Raats

35e editie van Plantarium staat bol van inspiratie, innovatie en beleving


Plantarium vindt plaats van 23 t/m 26 augustus 2017 op het International Trade Centre te Boskoop/ Hazerswoude. Het thema van deze jubileumeditie is 'Stories'. '

Auteur: Sandra van Tol

Wat is er te zien op Plantarium 2017?


Nog een kleine maand te gaan en dan is het zover: Plantarium 2017. Elders in dit vakblad kunt u alles lezen over deze beurs wat betreft achtergrondinformatie en het programma.

Auteur: Nino Stuivenberg

Boomkweker Bert Verhoef: 'Greenpeace is een multinational die geld verdient met angst'


Het is inmiddels al bijna een traditie. Ieder voorjaar komt Greenpeace met een onderzoek waarbij een aantal planten in het laboratorium wordt onderzocht op verboden gewasbeschermingsmiddelen.

Auteur: Hein van Iersel

Boomkweker Smarius: 'Goede zorg voor de bodem levert weerbare bomen op'


Groenbemesting is het telen van planten op een stuk grond om deze vervolgens onder te ploegen of te mulchen. De bodem wordt er beter van en bepaalde groenbemesters zorgen voor een vermindering van het aantal aaltjes.

Auteur: Santi Raats

Rozen met doornen


Rozen hebben doornen en die doorntjes zijn vlijmscherp

Auteur: Hein van Iersel