Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2017 - 2
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Boskoop is al vaak doodverklaard, maar nog nooit begraven


In deze uitgave van Boom In Business vindt u de vierde editie van onze rubriek Regio-in-Beeld. Na Oost-Groningen, Brabant (Oirschot) en Gelderland (Opheusden-Kesteren) is nu Zuid- Holland aan de beurt.

Auteur: Hein van Iersel

Ouderwetsch wordt weer nieuwerwets


Nieuwe verdienmodellen als internet en Groendirect winnen ook in Boskoop terrein. Gelukkig is daarnaast bij sommige bedrijven ook de ouderwetse manier van zakendoen, waarbij het om persoonlijk contact gaat.

Auteur: Hein van Iersel

De naam Boskoop is heel belangrijk voor ons


Op bezoek gaan bij een boomkweker betekent meestal plaatsnemen aan de stektafel en een bakkie halfkouwe pleur uit een automaat. Hoe anders is het bij boomkwekerij A. Th. Verkleij. Dit bedrijf heeft met afstand de mooiste loods en het mooiste kantoor die ik ooit bij een boomkweker heb gezien.

Auteur: Hein van Iersel

Starten in de boomkwekerij is eigenlijk onmogelijk, maar het kan wel


Je eigen boomkwekerij starten is lastig en eigenlijk zelfs onmogelijk. Ga maar na. Je steekt een stekje of een spil in de grond en als alles meezit, heb je over twee, drie of vier jaar je eerste omzet.

Auteur: Hein van Iersel

Laanboomkweker Huib van IJmeren: 'Tijd is veruit de belangrijkste factor binnen op een boomkwekerij'


Het kloppend hart van de Europese laanbomenteelt ligt vanouds in Nederland en wel in Opheusden. Daar houdt een aanzienlijk aantal kleine en middelgrote laanboomkwekers Neerlands naam hoog. Een van deze ondernemingen is Boomkwekerij Van IJmeren.

Auteur: Santi Raats

Aaltjes die taxuskever bij lage temperatuur bestrijden


BASF heeft miljoenen geïnvesteerd in dep roductiecapaciteit van zijn fabriek in het Engelse Littlehampton. De producent van gewasbeschermingsmiddelen zet hiermee in op de ontwikkeling van meer biologische oplossingen, waaronder parasitaire aaltjes.

Auteur: Santi Raats

'Juglans regia laat kinderen zien dat ons voedsel uit de natuur komt!'


Rudy Scheper, boombeheerder bij de gemeente Dordrecht, is van mening dat een inspiratieboom vooral het bomenvak interessant moet maken voor de jeugd: ‘Een notenboom laat kinderen zien dat walnoten niet in het supermarktbakje groeien!’

Auteur: Santi Raats

'Koelreuteria behaagt de burger het hele jaar door'


De inspiratiebomen op de afgelopen Boominnovatiedag maakten inspiratie los bij boomverzorger Rinze Hofman van werkorganisatie Duivenvoorden, het ambtelijk samenwerkingsverband tussen de gemeenten Voorschoten en Wassenaar. Hofman stak op zijn beurt zijn beheerder Patrick Spiegeler aan met het inspiratieboomvirus.

Auteur: Santi Raats

Met RHP-certificaat ook toegang tot potgrondbedrijven


Onlangs mocht Ekompany International uit Born het RHP-certificaat in ontvangst nemen. Het bedrijf levert milieuvriendelijk geproduceerde, kwalitatief hoogwaardige meststoffen. 'We zijn erg blij met dit certificaat', zegt directeur Eric van Kaathoven.

Auteur: Sylvia de Witt

Boomkweken zit bij de Domens in de genen


Waar het zaaien van enkele dennen voor een werkvoorzieningsschap in de 19de eeuw al niet toe kan leiden! Nu, vijf generaties later, is De Douglas Boomkwekerijproducten in Wernhout een bedrijf waar jaarlijks zo’n twintig miljoen zaailingen worden geproduceerd voor de nationale en vooral de internationale markt.

Auteur: Sylvia de Witt

Boomkweker Marcel Michels: 'Laagvolumespuiten aandurven zit tussen de oren'


Werken met de laagvolumetechniek is voor velen een hele stap, omdat het gepaard gaat met de gedachte: kunnen we wel toe met de helft van de dosering?’ Agricult beweert dat de ervaringen na tien jaar LVS-praktijk zeer positief zijn en vorig jaar zelfs hebben geleid tot een verbeterd model met gps.

Auteur: Santi Raats

Ready for take-off


Starten in de boomkwekerij is nooit makkelijk geweest en zal alleen maar lastiger worden

Auteur: Hein van Iersel