Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2016 - 8
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Werkvoorbereider Jasper Haster: 'Digitaliseren en realtime werken is de toekomst, ook voor de boomkwekerij


Jasper Haster was haast voorbestemd om bij Boomkwekerij Ebben te komen werken. Hij zat met de zoon van Toon Ebben op de scouting. Op zijn dertiende fietste Haster naar Boomkwekerij Ebben om te vragen of hij er mocht komen werken.

Auteur: Santi Raats

Ik wil heel Europa door!


Deze 'frisse wind' leidt sinds iets meer dan een jaar één van Nederlands grootste en oudste boomkwekerijen: Udenhout. Het bedrijf heeft zestig werknemers en zet zowel nationaal als internationaal af. Hij is ambitieus op alle vlakken!

Auteur: Santi Raats

Vasteplantenkweker Jonkers: 'Zonder markting, branding en samenwerken tel je niet mee in deze aanbodmarkt'


Wie kent hortensia Forever&Ever in de paarse pot niet? De broers Rob en John Jonkers staan aan de basis van dit concept, samen met zakenpartner en marketingspecialist Vincent van Rijswijk.

Auteur: Santi Raats

#wiemaakthetverschil


Sinds 2012 organiseert dit vakblad een Boom-In-Business-kerst- of nieuwjaarsdiner. Het idee is om met een aantal ondernemers te discussiëren over een voor de sector relevant thema en tegelijk te proosten op het nieuwe jaar.

Auteur: Hein van Iersel

Achteraf algemene voorwaarden van toepassing verklaren: kan dat?


Iedereen kent ze, niemand leest ze: de algemene voorwaarden. In de meeste gevallen worden deze argeloos geaccepteerd en maken we ons geen zorgen om de inhoud ervan. Niet alleen consumenten hebben hier echter mee te maken; algemene voorwaarden zijn voor elke boomkweker een relevant thema. Problemen met het verkeerd gebruik van algemene voorwaarden kunnen leiden tot grote schades en, als gevolg daarvan, slepende rechtszaken. Hoe kun je daar als boomkweker het best op inspelen?

Auteur: Nino Stuivenberg

We volgen ontwikkelingen precisiebemesting op de voet


In deze rubriek stellen we een ondernemer vragen over zijn bedrijf, afzet en vooral ook zijn beweegredenen bij de bedrijfsvoering en zijn toekomstplannen. Deze keer Boomkwekerij L.B. Ruijgrok.

Auteur: Dick van Doorn

Boomkweker Mauritz: 'We hoeven nooit meer terug te rijden voor de wilgen op de hoek!'


KWH Holland begon twee jaar geleden met de ontwikkeling van de drierijennevelspuit met selective dosing unit oftewel SDU. Ales Metaaltechniek in Rhenen bouwt de nevelspuiten voor KWH Holland.

Auteur: Santi Raats

Handelskwekerij Stolwijk: 'Drie jaar geleden regeerde de fax nog, maar e-mail neemt het over'


In 2011 kwam bedrijf Infogroen Software met zijn geheel nieuwe oplossing voor de boomkwekerijsector: GroenVision. Software, ook die van Infogroen, bestond voorheen uit gekoppelde losse onderdelen, maar die zitten bij GroenVision allemaal in één programma.

Auteur: Santi Raats

Klaar voor de toekomst met veenvrije potgrond


Veenvrije potgrond blijft in Nederland nog wat achter, zeker in vergelijking met andere landen. Veel kwekers hebben daar een goede reden voor: de mengsels die zij gebruiken zijn goed en eenvoudig in het gebruik, dus is er geen reden tot verandering.

Auteur: Nino Stuivenberg

Koepelproject Plantgezondheid, een overzicht


De afgelopen twee jaren draaide het Koepelproject Plantgezondheid Bomen en Vaste planten. Met 22 projecten werd in totaal 600.000 euro aan oud Productschap Tuinbouw-geld besteed aan diverse onderzoeken in de boomkwekerijsector.

Auteur: Peter van 't Westeinde

#wiemaakthetverschil


De nieuwjaarsvakantie is een goede tijd om na te denken over waar je nu werkelijk mee bezig bent. Tenminste, voor gewone mensen, zoals de pennenlikker die dit stukje aan het tikken is.

Auteur: Hein van Iersel