Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2016 - 6
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

IJzersterk aanbod!


Voor een gezond en vitaal gewas zijn niet alleen de hoofdelementen stikstof, fosfaat, kalium, calcium en magnesium van belang. Ook het spoorelement, ijzer, heeft een belangrijke rol.

'Folie biedt teelttechnisch voordelen, zoals goede lichtdoorlatendheid en luchtingsmogelijkheden'


In Heerhugowaard werd onlangs de laatste hand gelegd aan een enorme foliekas voor jongeplantenbedrijf AllPlant. De kas, die in de zomer werd opgeleverd, werd geleverd en geïnstalleerd door VDH Foliekassen, die zich al ruim dertig jaar specialiseert in deze tak van sport.

'Onze verkoop bestaat vooral uit daghandel'


In deze rubriek stellen we een ondernemer vragen over zijn bedrijf, afzet en vooral ook zijn beweegredenen bij de bedrijfsvoering en zijn toekomstplannen. Deze keer Cor Huibers Boomkwekerijen.

Auteur: Dick van Doorn

My Favourite Plant, thema van de drukbezette vakbeurs GroenGroenPlus 2016


Van 5-7 oktober presenteren 300 standhouders uit de boomkwekerijsector en uit boomkwekerijgerelateerde sectoren (20%) zich drie dagen lang op vakbeurs Grootgroenplus 2016 in Zundert.

Auteur: Frank van Suchtelen

De standhouder centraal op GroenGroenPlus


Van 5 t/m 7 oktober aanstaande vindt de 26e editie van GrootGroenPlus plaats. De organisatie meldde eerder dat de standhouder dit jaar weer een sterkere centrale positie krijgt, zowel in de pr als op de beurs zelf.

Auteur: Kelly Kuenen

Waarom LVS, de nieuwe opbouwset met gps van Agricult, jou helpt met onkruidbestrijding


Agricult introduceert zijn nieuwe LVS-opbouwset met gps voor de boomkwekerijsector deze week op de vakbeurs GrootGroenPlus. De nieuwe set heeft een zeer nauwkeurige, gps-gestuurde en snelheidsafhankelijke afgifte.

Auteur: Peter Voskuil

'De zware jaren zijn voorbij, hoop ik'


Ja, hij heeft tijdens de crisis weleens aan zijn toekomst in de boomkwekerij getwijfeld, bekent hij ergens halverwege het interview. Boomkweker Henk Molenaar uit Waddinxveen vertelt open over de crisis, ziekte, geluksmomentjes op de kwekerij, computers en hoe heerlijk het is weer op te krabbelen.

Auteur: Peter Voskuil

Zaailingen en zetstammen - mag het iets vernieuwender?


Een nieuwe rubriek in Boom In Business: Regio in Beeld. Het idee is simpel. Als redactie reizen wij teeltregio na teeltregio af; we interviewen in ieder gebied op één dag drie kwekers en doen daarvan verslag. We sluiten de dag af met een gemeenschappelijk diner, waarbij we alles nog eens de revue laten passeren.

Auteur: Hein van Iersel

'We zijn hoe dan ook slagkracht kwijtgeraakt'


Er zijn in het productiegebied Oost-Groningen niet veel jonge ondernemers in de boomkwekerij. Gelukkig is Alwin Ebbens een uitzondering. In 2015 startte hij met zijn bedrijf in Noordbroek, in het bedrijfspand waar – niet geheel toevallig – ook rozencorporatie Rosaco is gevestigd, maar hij is daar vervolgens geen lid van.

Auteur: Hein van Iersel

Klanten zijn net vlooien. Een paar zijn honkvast, maar de meeste springen alle kanten op


Groningen is als productiegebied bekend geworden door de grootschalige agrarische productie van uitgangsgewassen voor de andere sectoren van de boomkwekerij en de fruitteelt. Dat grootschalig niet meteen groot betekent, bewijs Gerry Weijer uit Veendam (52). Hij verdient zijn brood op een areaal van 3 hectares.

Auteur: Hein van Iersel

'Het had minder gekunnen'


De meest Groningse kwekers zijn relatief klein, maar er is een aantal uitzonderingen. Een grote - tenminste naar Groningse begrippen – is het bedrijf van Jan Boneschansker in Meeden. Boneschansker is de vijftig gepasseerd en is nu bezig met een gericht 'strijdplan' om zijn bedrijf op termijn verkoopbaar te maken.

Auteur: Hein van Iersel

Van studente tot Miss Multicote


Dorien Geentjens (29) had eigenlijk alles tegen. Ze is Vlaams, vrouw, jong en blond in een sector die Hollands en een mannenwereld bij uitstek is. Ook komt ze niet uit een groene familie. En dan zat haar markt óók nog eens compleet op slot. Toch wist Miss Multicote, zoals ze inmiddels genoemd wordt, kunstmestproducent Haifa terug op de kaart te krijgen bij de boomkwekers.

Auteur: Santi Raats

Regio in beeld


Een nieuw initiatief in deze uitgave van Boom In Business: Regio in Beeld. Het idee is heel simpel. Wij reizen af naar een gebied in Nederland waar meer dan pakweg 50 kwekers wonen en organiseren een interview met drie van hen.

Auteur: Hein van Iersel